vaistai.lt

„Dyson“ užpatentavo neįprastą išradimą - šis ausines primenantis daiktas pakeis medicinines kaukes? (980/0) 

Koronavirusas spaudžia ir technologijų gigantus - garsiausi gamintojai traukiasi iš MWC parodos, Kinijoje uždaromos gamyklos: kas vyksta?Koronavirusas dar nuo 2019-ųjų pabaigos sėja mirtį ir baimę. Šis virusas pradėjo plisti Kinijoje ir būtent šią šalį paveikė labiausiai. Kinija, kaip tikriausiai žinote, yra labai svarbi technologijų pramonei, todėl nieko keisto, kad koronaviruso epidemija paveikė ir technologijų gigantus.

Koronavirusas plinta oro lašeliniu būdu. Tai reiškia, kad užsikrėsti galima būnant netoli sergančio žmogaus. Apsisaugojimo priemonės (kaukės ir dezinfekciniai skysčiai) padeda sumažinti užsikrėtimo tikimybę, tačiau geriausias būdas saugoti save ir aplinkinius - vengti susibūrimo vietų. Tai yra, likti namie.

Iš tikrųjų, turint omenyje, kiek daug Kinai keliauja, koronavirusas yra neblogai izoliuotas - absoliuti dauguma atvejų diagnozuoti Kinijoje. Tačiau Kinijoje veikia gamyklos, kurios gamina mūsų elektroninius prietaisus, ir didieji verslo centrai, kuriuose dirba didžiausių pasaulio korporacijų būstinės. Epidemija jų negali nepaveikti.

Uždarytos būstinės. „Apple“, „Google“, „Tesla“, „Microsoft“, „Samsung“ ir dar kelios bendrovės laikinai uždarė savo biurus ar net parduotuves. Darbuotojams patariama likti namie.

Uždarytos gamyklos. Džengdžou mieste įsikūrusi  „Foxconn“ gamykla, žinoma kaip „iPhone“ miestas“, iki šiol yra uždaryta. Tiesą sakant, ji atsidarys tik po vyriausybinių agentūrų įvertinimo. Ji turėtų pradėti dirbti šią savaitę, tačiau tik labai ribotais pajėgumais. Ir tai - tik vienas iš pavyzdžių. Daugybė didžiųjų gamyklų nedirba pilnais pajėgumais arba yra laikinai uždarytos.

Vėluojantys pirkiniai. Uždaryta gamykla Džengdžou mieste reiškia, kad kai kurie „Apple“ produktai gali imti vėluoti, nors tikėtina, kad su tuo bus susitvarkyta sklandžiai. Kita vertus, „Asus“ jau paskelbė,kad žaidimams skirtas „ROG Phone II“ bus prieinamas tik vėliau. Virtualios realybės mėgėjai turėjo nusivilti, kai „Facebook“ paskelbė, jog ir „Oculus Quest“ pirkėjus pasieks vėliau nei planuota. „Tesla“ paskelbė, kad 1-2 savaites vėluos Kinijoje pagamintų „Model 3“ pristatymai. Vėlgi, tai - tik keli pavyzdžiai. Dėl koronaviruso uždarytos ir gamyklos, gaminančios komponentus kitiems elektronikos gaminiams. Tai reiškia, kad kai kurie prietaisai negali būti gaminami ir kitose šalyse.

Kompanijos pasitraukia iš renginių. Pasaulio mobiliųjų technologijų kongresas (MWC) - tai didžiausia mobiliųjų telefonų pramonės paroda pasaulyje. Ir nors ji vyks Barselonoje, tūkstančiai kilometrų nuo koronaviruso židinio, tokios kompanijos kaip „Intel“, „Vivo“, „Sony“, „Amazon“, „Nvidia“, LG, „Ericsson“ jau paskelbė, kad nedalyvaus. Tuo tarpu ZTE dalyvaus tik iš dalies - atsiųs mažesnį stendą. Belieka laukti žinių, kad renginys apskritai bus atšauktas.

Koronavirusas sutrikdė ir sporto renginius, mokslines konferencijas ir tūkstančius verslo susitikimų. Tiksliau - ne koronavirusas, o jo pasėta baimė.

Pastangos riboti keliones. Ne vienas pigių kelionių puslapis nustojo teikti informaciją apie nuolaidas skrydžiams į Kiniją. Tiesa, tų skrydžių ir taip mažėja - kelios dešimtys oro linijų atsisakė kai kurių maršrutų į Kiniją. Tarp tų oro linijų ir tokie gigantai kaip „Air France“, „Air India“, „All Nippon Airways“, „American Airlines“, „Austrian Airlines“ ir daugybė kitų.

Ir pabaigos kol kas nematyti. Koronavirusas nemenkai išgąsdino žmones. Apsilankę oro uoste pamatysite daugybę žmonių su medicininėmis kaukėmis. Ir ne šiaip sau - jie yra įbauginti. Kiekviena žinia apie gripo atvejį, kuris šiek tiek primena koronaviruso infekciją, pritraukia dešimtis žurnalistų, o naujienos apie mirusius bei pagijusius žmones atnaujinamos nuolat. Tai sukels nuostolių technologijų gigantams, tačiau visi tikisi, kad epidemijos plitimas šiomis drastiškomis priemonėmis bus pažabotas.

Informacija iš:

technologijos.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos