vaistai.lt

Ekspertai pateikia 7 priežastis, kodėl kanapių legalizavimas yra geras dalykas ir kodėl tai duotų naudos (1073/0) 

Ekspertai pateikia 7 priežastis, kodėl kanapių legalizavimas yra geras dalykas ir kodėl tai duotų naudosJungtinėse Amerikos valstijose marihuana turi prastą reputaciją. Tačiau po truputi ji dekriminalizuojama ir vis didesniame valstijų skaičiuje tampa legali. Ekspertai įžvelgia 7 pagrindines priežastis kodėl kanapių legalizavimas duotų naudos.

Šiuo metu daugiau nei du trečdaliai JAV gyvenančių žmonių remia kanapių legalizavimą ir valstijų įstatymų pokyčiai gerai atspindi šią žmonių nuomonę.

Medicininė marihuana šiuo metu yra teisėta 33 valstijose bei Vašingtone ir dešimtyje tų valstijų bei JAV sostinėje vyresni nei 21-erių metų žmonės gali legaliai įsigyti marihuanos „rekreacinėms reikmėms“. Kitaip tariant, pramogai.

JAV vyriausybės pareigūnai jau netgi pradėjo siekti nacionalinio kanapių legalizavimo – ir ne vien tik dėl to, kad mano, jog vis daugiau žmonių turėtų būti „apsinešę“.

Ekspertai pateikia 7 privalumus, kuriuos suteiktų kanapių legalizavimas:

1. Kanapių sektorius jau dabar kuria darbo vietas ir tai daro greičiau, nei bet kuri kita pramonės šaka. Ir šioje pramonėje dirbančių skaičius tik didės, nes atsiranda vis daugiau valstijų ir valstybių, kurios legalizuoja kanapes.

2. Mokslininkai mano, kad kanapių legalizavimas leistų jas plačiau ir lengviau naudoti žmonių gydymui. Vienas iš kanapių pagamintas vaistas jau padeda vaikams susidoroti su retais ir ankščiau nepagydomais laikytais epilepsijos priepuoliais, o pirmieji tyrimai rodo, kad šių augalų gydomasis potencialas yra milžiniškas – nuo smegenų senėjimo iki psichozių.

3. Kanapių legalizavimas suteikia šalių vyriausybėms galimybę reguliuoti kanapių auginimą ir taip užtikrinti, kad šis ūkininkavimo būdas nepakenktų aplinkai.

4. Kanapių dekriminalizavimas taip pat sumažina teisinės sistemos įtampą ir leidžia sutaupyti milijardus dolerių, kurie išleidžiami kovai su nusikalstama veikla.

5. Ekspertai taip pat mano, kad kanapės gali padėti nutraukti opiodų krizę ir taip palengvinti žmonėms pasitraukimą iš narkotikų liūno.

6. Už kanapių pardavimą surinkti mokesčiai gali būti skirti bet kokiai visuomenės gerovę didinančiai sričiai. Oregonas, kuriame yra įteisinta marihuana pramoginiams tikslams, neseniai skyrė milijonus dolerių, surinktų iš legalaus kanapių verslo, vietinėms mokykloms ir visuomenės sveikatos paslaugų užtikrinimo sritims.

7. Ekspertai teigia, kad sumažinus kanapių kaštus ir legalizavus šį augalą, narkotikų karteliams marihuana tampa nepatrauklia preke ir jie pasitraukia iš šios srities, o drauge išnyksta ir juodojoje rinkoje vyraujantis smurtas.

 

Informacija iš:

technologijos.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos