vaistai.lt

Ekspertas pataria: ką vyrai turi žinoti apie barzdos ir plaukų priežiūrą? (1405/0) 

Ekspertas pataria: ką vyrai turi žinoti apie barzdos ir plaukų priežiūrą?Rūpintis savo išvaizda – kiekvieno prioritetas. Vyrų tam skiriančių laiko ir pinigų, su kiekviena diena vis daugiau. Tačiau į ką privalu atkreipti dėmesį? Kokių klaidų nedaryti ir kokiais patarimais remtis, kad plaukai ir barzda būtų nepriekaištingos būklės? Apie tai pasakoja profesionalus kirpėjas – barzdaskutys Vladislavas Galandevskis.

Pasak netrukus atsidarysiančio salono „Gentelman’s empire“ vadovo ir įkūrėjo, vyrų plaukų priežiūra tokia pat svarbi, kaip ir moterų. Tačiau naudojamos priemonės ir produktai – skirtingi.

Karjerą pradėjo vos 17-os

„Savo karjerą pradėjau būdamas vos 17 metų. Pomėgis virtęs profesija ir aistra mane atvedė į Airiją. Ten patirties sėmiausi iš tikro vyriško kolektyvo, įgijau barzdų skutimo kvalifikaciją. Po trejų su puse metų žinias tobulinau grįžęs į Lietuvą – „Woxx Barbers“ salone. Noras mokytis ir siekti profesinių aukštumų mane nukreipė į Rusiją. Čia savo įgūdžius „galandau“ pas žinomą atlikėją TIMATI ir garsų plaukų stilistą Yuri Zhdanov. Tad, per tiek metų pastebėjau, jog vyrų stilius, šukuosena ir barzda – šiuolaikiniam vyrui išties svarbi, o pasiskolinti draugės šampūno ar plaukų lako – nebe užtenka.

Pasitikėkite profesionalais

Svarbiausias patarimas – plaukų kirpimą patikėkite profesionalams. Jie žinos ir patars, koks stilius labiausiai tiks, be to, nereikalaus perdėtos priežiūros. Beje, nepamirškite stebėti savo plaukų būklės – jei staiga plaukai pradėjo pleiskanoti, riebaluotis ar skilinėti – atėjo laikas keisti kasdienes priemones. Ypač – šampūną. Taip pat, nepersistenkite. Venkite dažno galvos trinkimo itin karštu vandeniu, nepadauginkite formavimo priemonių. Ta pati taisyklė galioja ir karšto plaukų džiovintuvo oro srovei. Verčiau pasitarkite su savo kirpimo meistru. Gali būti, jog šis suformuos plaukus ir dažnai naudoti priemones bei plaukų džiovintuvą net neprireiks. Beje, tie, kurie pastebėjo bent menkiausius slinkimo simptomus, į juos turi reaguoti žaibiškai. Rinkitės plaukų augimą stiprinančius losjonus. Žilimo, deja, sustabdyti nepavyks. Tačiau pokyčius galite išvysti apsilankę pas tinkamą specialistą“, – dėstė V. Galandevskis.

Vienos taisyklės, kaip skusti barzdą – nėra

Specialisto teigimu, barzda privalo būti tvarkinga. Tik prižiūrėta ir suformuota ji demonstruos stilių ir tikrą vyriškumą.

„Daugelis su manimi sutiktų, barzdos skutimas – kiekvieno vyro kasdienybė. Norėdami pasiekti puikaus rezultato, pirmiausia, pasirūpinkite oda. Prieš atlikdami procedūrą įvertinkite skutimosi priemones ir jų kokybę. Be to, daugiausia dėmesio skirkite odos drėkinimui. Taip po skutimosi išvengsite bėrimų ir kitų nemalonių pojūčių.

Tai ilgas ir kruopštus procesas. Iš pradžių ant veido dedamas karštas rankšluostis, jis suminkština odą bei atveria poras. Tuomet, tepamas drėkinamasis kremas, aliejus prieš skutimąsi. Užtepus jį, dar kartą, ant veido ploto dedamas karštas rankšluostis. Tik po to, šepetėliu tepamas muilas. Pats procesas prasideda skutimu palei, po to, pakartotinai ir prieš plauką. Visa procedūra baigiama šaltu rankšluosčiu ir jei pageidautina – odekolonu. Tačiau, jei nenorite tam eikvoti jėgų, siekiate idealios formos, gražaus rezultato – apsilankykite barzdaskučio kėdėje. Beje, barzdos priežiūrai nepamirškite naudoti specialaus muilo ir šampūno.

Tiesa, jei galite sau leisti, kaip minėjau anksčiau, plaukus ir barzdą visuomet patikėkite eksperto rankoms. Akivaizdų skirtumą ir kokybę pastebėsite iškart. O jei dar savo mėgstamo salono neatradote, ar nežinote, kur kreiptis – spalį apsilankykite pas mus, džentelmenų klube. Čia kiekvienas priimamas kaip svarbiausias svečias“, – šypsojosi barzdaskutys.

Informacija iš:

Ji24.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos