vaistai.lt

Europos duomenys apie bakterijų atsparumą antimikrobinėms medžiagoms – interaktyvioje EFSA priemonėje (688/0) 

Europos duomenys apie bakterijų atsparumą antimikrobinėms medžiagoms – interaktyvioje EFSA priemonėjeEuropos maisto saugos tarnyba (EFSA) paskelbė interaktyvią priemonę, kurioje galima rasti visos Europos duomenis apie bakterijų atsparumą antimikrobinėms medžiagoms nuo 2017 m.

Ši priemonė parengta remiantis 28 ES valstybių narių, Islandijos, Norvegijos ir Šveicarijos pateiktais duomenimis apie 2017 m. šalyse atliktus bakterijų atsparumo antimikrobinėms medžiagoms tyrimus. Ji leidžia paprasčiau analizuoti EFSA ir Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro (ECDC) surinktus Salmonella, E. Coli ir Campylobacter atsparumo antimikrobinėms medžiagoms duomenis pagal šalis.

Duomenys surinkti ištyrus iš maisto, gyvūnų (penimų kiaulių ir jaunesnių nei vienerių metų veršelių) bei žmonių išskirtas bakterijas. Iš šių duomenų matyti, kad nuo 2017 m. Salmonella, E. Coli ir Campylobacter yra atsparios maistui, gyvūnams ir žmonėms.

ECDC ir EFSA skelbia, kad antimikrobinės medžiagos, naudojamos gyvūnų žmonėms perduodamoms ligoms (pvz., kampilobakteriozei ar salmoneliozei) gydyti, tampa mažiau veiksmingos. Išsamenės informacijos galima rasti 2017 m. Europos Sąjungos suvestinėje ataskaitoje apie zoonotinių ir indikatorinių bakterijų, išskirtų iš žmonių, gyvūnų ir maisto, atsparumą antimikrobinėms medžiagoms (anglų k.).

EFSA interaktyvią bakterijų atsparumo antimikrobinėms medžiagoms duomenų atvaizdavimo priemonę galima rasti čia.

Informacija iš:

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos