vaistai.lt

„Ford“ pasirūpino policininkų apsauga - virusus automobiliuose naikins unikaliai paprastu būdu (515/0) 

„Ford“ pasirūpino policininkų apsauga - virusus automobiliuose naikins unikaliai paprastu būduSARS-CoV-2 virusas yra nužudomas pakankamai lengvai. Tai galima daryti UV spinduliais, alkoholiu ir net paprastu muilu. Tačiau kaip greitai dezinfekuoti visą automobilį? „Ford“ kartu su Ohajo valstijos universiteto mokslininkai surado unikaliai paprastą, bet veiksmingą sprendimą.

Problema - įprasti dezinfekcijos metodai yra per lėti
JAV policija važinėja „Ford Police Interceptor Utility“ visureigiais. Tai yra pakankamai greiti automobiliai - juk to policijai ir reikia. Tačiau kaip galima greitai reaguoti į iškvietimus, kai kelis kartus per dieną tenka dezinfekuoti automobilį?

Dezinfekcinis purškalas, servetėlės ir daug rankų darbo - tai viskas, kuo policijos pareigūnai gali pasinaudoti. Tačiau tam, kad būtų dezinfekuoti visi automobilio paviršiai, reikia nemažai laiko, kurio policija tiesiog neturi.

Žinoma, yra ir alternatyvų. Galima naudoti UV spindulius, tačiau tuomet kiekvienam automobiliui reikėtų specializuotos įrangos. Vėlgi - tai yra laiko ir pinigų klausimas. Todėl „Ford“ surado geresnę išeitį.

Sprendimas - automobilio klimato kontrolės pasitelkimas
SARS-CoV-2 virusą galima pražudyti ir karščiu. Kartu su Ohajo valstijos universiteto mokslininkai dirbę „Ford“ inžinieriai nustatė, kad reikia bent 15 minučių salone palaikyti 56 laipsnių karštį. Tai pasiekiama pasitelkus automobilio klimato kontrolės sistemą.

Tas 15 minučių, kol virusai automobilyje yra kepami, pareigūnai būtų lauke. Jie galėtų dirbti savo darbą. Tai leistų sutaupyti laiko ir pastangų. Svarbu ir tai, kad šiai funkcijai nereikalinga papildoma techninė įranga - tai yra tik programinis atnaujinimas, kurį galima įdiegti į 2013-2019 metais pagamintus „Ford Police Interceptor Utility“, kuriuos naudoja JAV, Kanados ir dar kelių šalių policijos pajėgos.

Žinoma, žmonėms įdomu, kaip ši sistema bus diegiama. „Ford Police Interceptor Utility“ negali gauti atnaujinimų per atstumą. Tačiau daugelis didesnių nuovadų turi savo techninio aptarnavimo centrus, kuriuose meistrai ir aktyvuotų šią funkciją, pasinaudoję įprastais diagnostikos įrankiais. Žinoma, ši funkcija gali būti aktyvuota ir apsilankius „Ford“ techninio aptarnavimo centruose.

Parengta pagal:
PACKING HEAT: HOW FORD’S LATEST TECH HELPS POLICE VEHICLES NEUTRALIZE COVID-19

Informacija iš:

technologijos.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos