vaistai.lt

Greitosios pagalbos paslaugos Lietuvos ir Latvijos pasienyje bus teikiamos nemokamai (727/0) 

Greitosios pagalbos paslaugos Lietuvos ir Latvijos pasienyje bus teikiamos nemokamaiSeimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis savo kabinete priėmė Baltijos Asamblėjos valdybos narius prof. Janį Vucaną (Jānis Vucāns) ir dr. Romualdą Ražuką (Romualds Ražuks).

Susitikime buvo ypač akcentuota, kad po 2017 m. lapkritį Latvijos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos patvirtinimo buvo pradėti derinti sutarties projektai tarp Lietuvos ir Latvijos dėl pasienio teritorijoje teikiamų nemokamų greitosios pagalbos paslaugų bandomojo laikotarpio. Numatomas laikotarpio ilgis – iki 3 metų. Per šį laiką bus vertinama, kaip Lietuvos ir Latvijos susitarimas veikia.

„Baltijos Asamblėją vertiname kaip tarpininką tarp mūsų šalių, padedantį rasti visiems naudingus sprendimus, kad svarbių projektų įgyvendinimas neužsitęstų. Greitosios pagalbos paslaugų teikimas pasienio teritorijoje – puikus šio bendradarbiavimo pavyzdys. Jau greitai tiek lietuviai, tiek latviai, gyvenantys ar atsidūrę netoli bendros sienos, nelaimės atveju galės patekti į arčiausiai jų esančią greitosios pagalbos ligoninę, ir tai nelems papildomų kaštų “, – po susitikimo teigė Seimo Pirmininkas.

 

Informacija iš:

Vakarų Lietuvos Medicina

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos