vaistai.lt

Gydymo įstaigoms karantino metu mažinama finansinė našta (255/0) 

Gydymo įstaigoms karantino metu mažinama finansinė naštaGydymo įstaigoms mažinama finansinė našta – karantino laikotarpiu ir mėnesį po jo nebus skaičiuojami delspinigiai už nesumokėtas įmokas į sąskaitą, kurioje kaupiamos gydymo įstaigų įmokos žalai, atsiradusiai dėl paciento sveikatai padarytos žalos.

Tai nustatyta sveikatos apsaugos ministro įsakymu pakoreguotame tvarkos apraše dėl tokių sąskaitų administravimo ir jų lėšų naudojimo.

Taip pat numatoma, kad apie įmokų nesumokėjusias įstaigas mėnesį nuo karantino pabaigos nebus pranešama Valstybinei akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnybai. Tuo siekiama, kad gydymo įstaigoms nebūtų sustabdomos licencijos.

Gydymo įstaigos, atsižvelgdamos į savo finansinę situaciją, galės pačios nuspręsti dėl įmokos sumokėjimo datos. Taip tikimasi, jog dėl koronaviruso infekcijos jos nepatirs neigiamų finansinių pasekmių.

Šie pakeitimai nėra taikomi įstaigoms, kurios gali savo veiklas vykdyti nuotoliniu būdu bei toms įstaigoms, kurioms užtikrinamas apmokėjimas už paslaugas iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto.

Visuomenės informavimo grupė

 

Informacija iš:

www.sam.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus. 

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos