vaistai.lt

Gydytojai berniuko liežuvį vadavo prisiminę vyno butelio atidarytuvą (544/0) 

Gydytojai berniuko liežuvį vadavo prisiminę vyno butelio atidarytuvąNors tuo ne taip jau lengva patikėti, bet gydytojai dažnai padeda vaikams, kurių pirštai kur nors įstringa. Tiesa, šis berniukas Vokietijoje su mama pas medikus atvyko kiek su kitokia problema - sulčių butelyje įstrigo jo liežuvis.

Būtų juokinga, jei nebūtų baisu. Berniukas pats suvokė, kad prisidarė problemų, kai nebegalėjo ištraukti liežuvio. Apie tai jis iš karto papasakojo mamai. Na, gal nepapasakojo, bet parodė, nes liežuvis buvo giliai tuščiame sulčių butelyje, o susidaręs vakuumas jo nepaleido.

Galbūt tai atrodo kaip niekuo neypatingas atvejis, tačiau apie tai parašytas ir straipsnis moksliniame žurnale - šis atvejis yra išskirtinis. Tiesa, ne trauma, o berniuko liežuvio išvadavimo būdu.

Įprastai tokiais atvejais berniukui būtų taikoma anestezija. Tada butelis greičiausiai būtų atsargiai sudaužomas. Tačiau anestezijos reikėtų vengti, jei tik tai įmanoma, o taip arti veido esantį butelį ir sudaužyti ne taip lengva. Taigi, gydytojai nusprendė išbandyti kitus metodus.

Pirmiausia jie į butelį įspraudė ploną medicininę žarnelę, tikėdamiesi, kad ji panaikins vakuumą ir leis ištraukti liežuvį. Tačiau šis planas nepavyko - žarnelė tiesiog buvo suspausta ir jokios naudos nedavė. Tada vienas iš medikų prisiminė vyno butelio atidarytuvą, kuris pumpuoja orą į butelį, kol kamštis iššoka iš kaklelio. Taigi, gydytojai prie tos pačios žarnelės prijungė 20 ml švirkštą ir juo pumpavo orą tol, kol susidaręs teigiamas slėgis išstūmė sutinusį berniuko liežuvį laukan.

Liežuvis, aišku, buvo mėlynas, berniukui teko naktį praleisti ligoninėje. Tačiau gydytojai teigia, kad ilgalaikių traumos pasekmių neliks, o normali liežuvio spalva visiškai sugrįžo per 2 savaites.. Dar daugiau - pavyko išvengti ir anestetikų keliamos žalos sveikatai. Taigi, procedūra pavyko geriau nei buvo galima tikėtis.

Tuo tarpu tyrimo autoriai teigia, kad apie tai rašyti verta, nes galbūt šis metodas pravers ir kitiems gydytojams, susidūrusiems su panašiomis problemomis.

 

Parengta pagal:
Tips and tricks release of a tongue entrapped in a bottle with the use of positive pressure

Informacija iš:

technologijos.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos