vaistai.lt

Gyventojai kviečiami dažniau pasidomėti, kiek kainavo jų gydymas (Video) (704/0) 

Gyventojai kviečiami dažniau pasidomėti, kiek kainavo jų gydymasŠiaulių teritorinė ligonių kasa (TLK) kviečia gyventojus dažniau pasidomėti, kiek kainavo jų gydymas. Primename, kad informaciją apie jam suteiktas gydymo paslaugas pacientas gali gauti keliais būdais – pateikęs prašymą TLK, TLK atstovui savivaldybėje arba apsilankęs ligonių kasų interneto svetainėse.

Pacientai išrašymo iš ligoninės dieną gauna Paciento atmintines, kuriose paaiškinta, kad visi pacientai, kurie gulėjo ligoninėse ir gydėsi, gali gauti išsamią informaciją apie tai, kiek už jų gydymą sumokėjo ligonių kasos Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžeto lėšomis.

Norėdamas gauti popierinę ataskaitą (suvestinę) apie savo gydymo kaštus, ligoninėje gydęsis pacientas turėtų atvykti į TLK arba kreiptis į TLK atstovą savivaldybėje ir pateikti prašymą. Iš gautos ataskaitos pacientas gali sužinoti visą informacija apie jam taikytą gydymą ir apie tai, kiek kainavo  ligoninėje suteiktos stacionarinės asmens sveikatos priežiūros paslaugos, atlikti brangieji tyrimai ir procedūros, skirti vaistai ir medicinos pagalbos priemonės.

Į TLK kasą atvykę pacientai taip pat gali gauti duomenų suvestinę apie PSDF biudžeto išlaidas, skirtas jų sveikatos priežiūrai apmokėti per pastaruosius 5 metus, ar  duomenų išrašą apie pacientui suteiktas asmens sveikatos priežiūros paslaugas ir skirtus kompensuojamuosius vaistus bei medicinos pagalbos priemones.
Kitas  būdas pacientui sužinoti, kiek kainavo jo gydymas, – internete prisijungti prie ligonių kasų teikiamų e. paslaugų sistemos.

Pageidaujantieji gauti duomenų apie kainas suvestinę, metinę duomenų apie PSDF biudžeto išlaidas suvestinę ar išsamių duomenų apie suteiktas paslaugas ir skirtus vaistus bei priemones išrašą, šias suvestines ir išrašą gali gauti prisijungę prie Elektroninių valdžios vartų: www.epaslaugos.lt
 

Tokią galimybę turi identifikuoti interneto bankininkystės arba elektroninio parašo sertifikato naudotojai.

Naudojantis elektronine bankininkyste prisijungus prie Elektroninių valdžios vartų sistemos www.epaslaugos.lt, taip pat galima pasitikrinti asmeninius draustumo privalomuoju sveikatos draudimu duomenis –  sužinoti, ar žmogus draustas privalomuoju sveikatos draudimu, pasitikrinti draustumo laikotarpius ir kitus draustumo duomenis, prisirašymą prie pirminės asmens sveikatos priežiūros įstaigos (ASPĮ), pamatyti, kokios ir kada pacientui buvo suteiktos stacionaro, medicininės reabilitacijos, ambulatorinio gydymo paslaugos, kokie vaistai išrašyti, kiek PSDF biudžeto ar žmogaus asmeninių lėšų kainavo gydymas ar vaistai, kokios galutinės diagnozės buvo nustatytos ir panašiai.
 
Primename, kad gydymo įstaigoje pacientui tenka mokėti, kai apdraustasis savo nuožiūra pasirenka brangiau kainuojančias paslaugas, nei kompensuoja ligonių kasos. Tokiu atveju pacientas turi sumokėti šių paslaugų kainų skirtumą. Jeigu pacientas pats pasirenka su pagrindinės ligos gydymu nesusijusias papildomas paslaugas ar procedūras, privalo susimokėti visą jų kainą. Už paslaugą sumokama gydymo įstaigos kasoje, pacientui išduodamas kasos kvitas.
 
Parašu patvirtinęs sutikimą mokėti už gydymo paslaugas, savo lėšomis įsigyti vaistų ar medicinos pagalbos priemonių, pacientas nebegali reikalauti iš gydymo įstaigos atlyginti patirtų nuostolių.

Ką naudingo apie sveikatą galite sužinoti internete? (video)

Šiaulių teritorinės ligonių kasos informacija

Informacija iš:

Valstybinė ligonių kasa

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus. 

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos