vaistai.lt

Herpeso virusas ir egzema – dviguba bėda (3381/0) 

Herpeso virusas ir egzema – dviguba bėdaKai žmonija tiek daug pasiekusi visose įmanomose srityse, kyla klausimas – ką dar gi galima pasiekti, išrasti ir atrasti? Ne išimtis ir medicina – nesibaigiantys straipsniai, konferencijos ir naujienos apie dar naujesnius tyrinėjimus, vis tobulesni prietaisai ir įrankiai, ką jau kalbėti apie technologijas. O dar didesnę nuostabą kelia vis naujesnės ligos. Negi ne visos dar atrastos? Gal jau gana?

Panašus klausimas kyla ir išgirdus apie naujesnę egzemos formą – Eczema herpeticum. Ne, jūs nesuklydote - „herpeticum“ žymi Herpes simplex infekciją, o ši egzema pasireiškia tuomet, kai nuo egzemos kenčiančią odą dar paveikia ir herpeso virusas. Bet apie viską iš pradžių.

Egzema – sudirgusi, sausa, pleiskanojanti, raudona ir niežtinti oda. Dažnai egzemą sukelia išoriniai agresoriai – cheminės medžiagos, kvepalai, įvairūs alergenai, stresas, net maistas. Ligos paūmėjimo metu egzema įneša daug diskomforto ir nemalonaus pojūčio, tačiau gyvybiškai pavojinga šį liga savaime nėra.

Herpes simplex virusas plinta nuo žmogaus iki žmogaus, pasireiškia skausmingomis ir niežtinčiomis pūslelėmis ar žaizdelėmis. Egzistuoja du ligos tipai. Vienas jų gali būti perduodamas tiek lytiniu, tiek nelytiniu keliu ir dažniausiai pasireiškia nusilpus imunitetui, peršalus. Kitas tipas perduodamas lytiniu keliu, yra šiek tiek sudėtingesnis ir rimtesnis. Patekęs į žmogaus organizmą, Herpes simplex virusas pasilieka ten amžiams. Tiksliau, gyvena tol, kol gyvena žmogus.

Lygiai kaip ir egzema, Herpes simplex virusas nėra itin pavojingas gyvybei. Ypač jei kalbame apie stiprų imunitetą turintį žmogų. Tačiau žmogui, sergančiam egzema ir „pasigavusiam“ nelemtą Herpes simplex virusą, situacija gali pasikeisti. Dažniausiai herpesinės egzemos komplikacija pasireiškia kaklo, galvos, liemens srityje. Atsiranda išbėrimai, kurie gali virsti pūslelių ar žaizdelių eile, sankaupa. Pūslelės gali padengti didelį odos plotą, skaudėti, niežėti, kraujuoti, netgi pūliuoti. Padidėja žmogaus limfmazgiai, pasireiškia bendras silpnumas, nuovargis, karščiavimas.

Pasireiškus herpesinės egzemos komplikacijai, būtina medicininė pagalba, nes po kurio laiko gali atsirasti daugybė randų. Herpeso infekcijai išplitus į regėjimo organus, gali išsivystyti aklumas. Virusui įsisiautėjus įmanomas ir organų nepakankamumas bei mirtis, jei virusas išplinta plaučiuose, smegenyse, kepenyse.

Šis dviejų ligų mišinys negydomas antibiotikais, nes sukėlėjas yra virusas, ne bakterija. Tad dažniausiai taikomas antivirusinis gydymas, išoriniai medikamentai egzemai, drėkikliai. Svarbu vengti egzemą sukeliančių trigerių ir stiprinti imunitetą nuo Herpes simplex viruso.

Šaltinis
http://www.dermnetnz.org/topics/eczema-herpeticum/

Informacija iš:

Vakarų Lietuvos Medicina

Image: FreeDigitalPhotos.net




Susijusios prekės




Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos