vaistai.lt

Holivudo žvaigždžių dermatologo patarimai, jei norite turėti nepriekaištingą odą (1599/0) 

Holivudo žvaigždžių dermatologo patarimai, jei norite turėti nepriekaištingą odąHaroldas Lanceris yra Holivudo įžymybių dermatologas. Į jo rankas atsiduoda Jennifer Lopez, Beyonce, Kim Kardashian, Scarlett Johansson ir kitos garsenybės. Jis yra sukūręs ne tik savo kosmetikos liniją, bet ir odos priežiūros metodą, vadinamą „Lancerio metodu“. Nors specialisto patarimai, iš pirmo žvilgsnio, visai paprasti, tikrai ne visada jų laikomės.

H. Lanceris teigia, kad daugelis žmonių paprasčiausiai nesilaiko elementarių taisyklių, pavyzdžiui, sveikai maitintis ir saugoti savo odą nuo saulės.

Tai gali skambėti paprastai, tačiau daugelis žmonių turi blogų įpročių, tarkim, per pietų pertrauką geria gazuotus gėrimus arba užkandžiauja, kai nuobodu. O šie dalykai turi įtakos mūsų odos būklei, aiškina H. Lanceris, nors ne visada apie tai susimąstome.

Knygoje „Kaip išsaugoti jaunesnę odą“ dermatologas pateikia savo rekomendacijas, kaip prižiūrėti odą, ko reikėtų vengti. Jo metodą apima 4 žingsniai: šveisti, valyti, maitinti ir apsaugoti. Nors daugeliui patarimai girdėti ir galbūt taikomi pačių, tačiau jis siūlo dažniau naudoti šveitiklius. Taip pat aiškina, kad prižiūrint odą, pirmiau reikėtų naudoti šveitiklį, o tik po to prausiklį. Daugelis žmonių mano, kad odos priežiūra yra sudėtinga, tačiau taip nėra ir neturi būti. Prevencija ir priežiūra yra geriausi vaistai.

9 Haroldo Lancerio odos priežiūros patarimų

Venkite pernelyg karšto dušo ir vonios. Didelis karštis išdžiovina odą. Todėl maudytis geriausia po drungnu vandeniu.

Dažniau tepkitės kremu nuo saulės. Jei ryte pasitepsite, tai neapsaugos jūsų visą dieną. Dažniausiai kremas nuo saulės veikia maždaug 6 valandas, tad jei ryte pasitepsite, popiet jo poveikis bus nuslopęs. Tai reikėtų turėti omenyje, jei jūsų oda labai jautri ir šviesi.

Valgykite daugiau šviežių daržovių ir vaisių – geriausiai ekologiškų. Šiltuoju metų laiku tai padaryti nėra labai sudėtinga. Vasarą vaisių ir daržovių pasirinkimas itin didelis.

Tad nepraleiskite progos pasimėgauti uogomis, arbūzais ar iš šiltnamio nuskintais šviežiais pomidorais. Valgydami daržoves ir vaisius gausite ne tik odai reikalingų skysčių, bet ir antioksidantų. Geriausiai valgyti kuo įvairesnių ir skirtingų spalvų daržoves, nes tada gausite daugiau naudingų medžiagų. Sveikai odai reikalingo vitamino A gausu morkose, brokoliuose ir špinatuose, tad būtinai jų vartokite.

Venkite mielių ir cukraus. Visi žinome, kad cukraus perteklius nepagerina odos būklės, tik gali ją pabloginti. Cukraus perteklius kraujyje jungiasi prie kolageno, kolagenas tampa trapesnis. Tuomet odai yra sunkiau atkurti struktūrą. Tada oda raukšlėjasi, sausėja, praranda elastingumą.

Nusivalykite makiažą prieš sportuodamos. Tai labai svarbi ir net būtina taisyklė. Juk nenorite, kad žliaugiantis prakaitas tekėtų upeliais, kai esate su makiažu. Be to, tai labai nehigieniška: gali užkimšti poras, atsirasti įvairių nešvarumų. O tada problemų išvengti gali būti sunku.

Kiekvieną savaitę pakeiskite savo pagalvės užvalkalą. Pagalvės užvalkalus reikėtų keisti kaip įmanoma dažniau, nes ant jų lieka įvairių nešvarumų, makiažo, jei jį nuvalėte ne itin kruopščiai, odos ląstelių ir pan. Be to, pagalvės užvalkalus reikėtų skalbti be cheminių skalbiklių, nes jie gali dirginti odą, sukelti alergijų.

Nelieskite savo veido. Švariai nuvalykite viską, kas liečiasi su jūsų veidu. pavyzdžiui, mobiliojo telefono ekraną. Taip pat stenkitės neliesti jo tada, kai išties nebūtina (dažnai tai darome net nesąmoningai). Be to, jei liečiate, rankos būtinai turi būti švarios.

Reguliariai lankykitės pas savo dermatologą. Reguliarūs apsilankymai pas dermatologą padės palaikyti jūsų odą sveikesnę, nes jis nuolat prižiūrės, patars, ko trūksta: drėgmės, elastingumo ir pan.

Tik kokybiškos veido priežiūros priemonės. Norėdami užkirsti kelią matomiems senėjimo požymiams ir išlaikyti odą jaunatvišką, turime investuokite į kokybiškas odos priežiūros priemones. Tai labai svarbu, norint turėti gražią ir sveiką odą. Be to, nepamirškite, kad kokybiška priemonė nebūtinai turi būti brangi.

 

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos