vaistai.lt

Inkstams naudingi produktai (22100/0) 

Inkstams naudingi produktaiNorint, kad inkstai atliktų savo darbą gerai ir šalintų nereikalingas medžiagas iš organizmo, pakanka į valgiaraštį įtraukti šešis jiems naudingus produktus.

Inkstai – pats darbščiausias organas, plušantis be jokio poilsio, kad išvaduotų mus nuo toksinų ir kenksmingųjų medžiagų, gaunamų su maistu. Inkstai netgi perima dalį darbo, kurio nebepajėgia atlikti kepenys. Tad tikrai verta jiems padėti!

1. Vanduo

Jei nesiskundžiate sveikata, per dieną reikėtų išgerti apie 1,5–2 l tyro vandens. Jei geriama per mažai vandens, inkstai priversti išsaugoti jį.

2. Spanguolės

Spanguolės aprūpina organizmą vitaminu C, taip pat normalizuoja inkstų ir šlapimo pūslės darbą. Be abejo, tinkamiausios šviežios uogos. Kad būtų skaniau, spanguoles galite sutrinti su medumi. Kasdien suvalgydami bent po kelis šaukštus tokios tyrės, ne tik padėsite inkstams, bet ir labai sustiprinsite imuninę sistemą.

3. Morkos ir kitos daržovės

Morkos, saldžiosios paprikos, petražolės, smidrai... Visos daržovės, kuriose yra vitamino A, padeda iš šlapimtakių pašalinti akmenis. Špinatuose ir rūgštynėse irgi netrūksta vitamino A. Beje, jei turite problemų dėl inkstų, šių daržovių vartojimą apribokite, nes jose yra oksalatų, kurie skatina akmenų susidarymą.

4. Moliūgai

Dar viena inkstams naudinga oranžinės spalvos daržovė – moliūgas. Jame gausu vitamino E, kuris yra puikus antioksidantas. Moliūgus, nors įprastai valgome jų sriubą ar troškiname, sveika valgyti ir termiškai neapdorotus, galima, pavyzdžiui, jų sultis maišyti su morkų . Moliūgai turi šlapimą varančių savybių, todėl inkstams labai naudingi.

5. Arbūzai

Jų patariama valgyti sergantiesiems inkstų ligomis. Egzistuoja net arbūzų dieta, bet jos laikytis galima tik gydytojui kontroliuojant. Nereikia persistengti: kelios riekelės arbūzo visai patenkina organizmo poreikius. Žiemą, kai arbūzų kokybė pas mus nėra labai gera, juos gali atstoti ir ne itin saldūs melionai.

6. Dribsniai

Grūdinėse kultūrose gausu B grupės vitaminų, kurie be galo svarbūs inkstų veiklai. Ypač naudingi įvairūs dribsniai, mat juose daug ląstelienos, kuri lyg šluota valo mūsų organizmą.

Produktai, kurie kenkia inkstams

Druska

Inkstai turi pašalinti druskos perteklių. Taigi tai – papildomas sunkus darbas. Todėl geriau vengti sūraus maisto, o patiekalus labai saikingai sūdyti, tik itin retais atvejais vartoti rūkytus produktus. Beje, visiškai nevartoti druskos irgi nesveika, nes tai gali sukelti inkstų nepakankamumą. Taigi jauskite saiką!

Mėsa

Inkstams ne itin naudingi gyvūniniai riebalai, tad reikia būti atsargiems ir su baltymų dietomis (ypač tuomet, jei turite nesveikus inkstus). Ir šiaip pasistenkite kuo mažiau vartoti gyvūninių riebalų. Toms, kurios žavisi įvairiomis dietomis ir nuolat jas išbando, vertėtų žinoti, kad staigus svorio kritimas pavojingas ir inkstams – jie gali nusmukti. Tad svorį reikia mesti labai atsargiai ir pamažu.

Alkoholis

Jis ardo kepenų ląsteles (o tada inkstai turi dirbti dvigubai), veikia kraujotaką ir sukelia kraujagyslių spazmus.

Informacija iš:

Ji24.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos