vaistai.lt

Iš rinkos surenkami galimai nesaugūs produktai (926/0) 

Iš rinkos surenkami galimai nesaugūs produktaiValstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) informuoja, kad iš rinkos surenkami lenkiški želatininiai saldainiai „Avietėlės“ dėl per didelio dažiklių kiekio ir biri juodoji arbata „Lumia sense“ dėl joje nustatytų pesticidų likučių.

Vykdant rinkos kontrolę, Alytaus VMVT inspektoriai atrinko želatininių saldainių „Avietėlės“ (kilmės šalis Lenkija, geriausias iki 2018-04-21, platintojas UAB „Deilena“, Europos pr. 122, Kaunas) mėginį, kurį ištyrus, nustatytas raudonojo dažiklio (E124) kiekis viršijo leistiną normą (36,4 mg/kg, kai didžiausias leistinas šio dažiklio kiekis saldainiuose – 20 mg/kg).

Pradėjus tyrimą, nustatyta, kad UAB „Dailena“ šių želatininių saldainių gavo 240 kartoninių dėžių po 10 kg (dėžėje – 10 maišelių po 0,5 kg), iš viso 2 400 kg. „Avietėlės“ atvežtos iš Lenkijos įmonės „Z.P.H.U. Vangusto“. Kauno VMVT inspektoriai UAB „Dailena“ sandėlyje rado minėtų saldainių likutį – 37 kartonines dėžes (740 plastikinių maišelių po 0,5 kg, iš viso 370 kg). Likęs kiekis (203 dėžės, 2030 kg) jau buvo išplatinti rinkoje.

UAB „Dailena“ nurodyta nedelsiant informuoti visus gavėjus apie nesaugius želatininius saldainius ir surinkti šią produkciją iš rinkos.

Vilniaus VMVT inspektoriams atrinkus birios juodosios arbatos „Lumia sense (partijos Nr. 1173, tinkamumo vartoti terminas  2019-05, pakuotės po 80 g, tiekėjo „Inteka SIA“, Latvija) mėginį, nustatytas didžiausią leistiną koncentraciją viršijantis pesticido imidakloprido  kiekis (0,20 mg/kg, kai didžiausia leistina norma – 0,05 mg/kg).

Nustatyta, kad į „Maxima LT“ UAB didmeninės prekybos įmonę (Savanorių pr. 246 Vilnius) buvo įvežta 604,8 kg šios arbatos, kuri išplatinta rinkoje. Įmonei nurodyta nedelsiant informuoti visus gavėjus apie nesaugios arbatos partiją ir surinkti išplatintą produkciją iš rinkos.

Vartotojai, įsigiję lenkiškų želatininių saldainių „Avietėlės“ ar minėtos partijos arbatžolių, gali šias prekes grąžinti prekybininkams ir atgauti sumokėtus pinigus.

 

Informacija iš:

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos