vaistai.lt

Iš sporto rutinos išpešk daugiau malonumo! (964/0) 

Iš sporto rutinos išpešk daugiau malonumo!Sportas... Asociacijos su šiuo žodžiu – pačios įvairiausios. Vienoms jis susijęs su puikia nuotaika, per kraštus trykštančia energija, sveikata, judrumu, kitoms šis garsų ar raidžių derinys kelia nemenką siaubą, didį nenorą pajudinti kūną. Kaip ištrūkti iš pastarųjų būrio? Ogi pasipriešinkite daugelį mūsų užvaldžiusiam tinguliui! Šį baubą savyje įveiksite lengvai, jeigu vadovausitės paprastais, bet išties efektyviais mūsų patarimais.

Tereikia truputį jūsų pastangų, lašelio nuoširdaus noro ir pamatysite, kaip sporto treniruotės pamažu jums taps vienu maloniausių dienos veiksmų.

Nagi, pradedame!

► Nenužiūrėkite savęs veidrodyje

Dažnai sporto klubų sienos būna nukabintos dideliais veidrodžiais, kad sportuojantieji galėtų stebėti, ar taisyklingai atlieka pratimus. Tačiau moksliniais tyrimais nustatyta, kad daugiau nei 50 proc. moterų ima dėl to nervintis, nes jos, žiūrėdamos į save veidrodyje, nesusikaupia, jų galvose be paliovos kirba mintis, kaip šiuo metu atrodo.

► Galvokite tik apie (ne)malonius dalykus

Užlipusios ant bėgimo takelio ar dviračio treniruoklio, prisiminkite nemalonias situacijas, antipatiją keliančius žmones arba... atsiduokite jus įaudrinančioms fantazijoms (pvz.: įsivaizduokite, kad po treniruotės mylimasis jums pažadėjo erotinį masažą arba nekantriai laukia jūsų, nes nori pasipiršti). Paklausite, kam to reikia? Pasirodo, įsiplieskęs pyktis, užvaldžiusios negatyvios emocijos ir kraują kaitinantys vaizdeliai jūsų treniruotę padarys gerokai efektyvesnę: bėgsite takeliu ar minsite dviratį kone dukart energingiau. Be to, išliesite visą jumyse susikaupsį stresą, įtampą.

► Išjunkite televizorių

Jei jūsų sporto salė – jūsų namai, tuomet nesusigundykite įsijungti televizoriaus. Paprastai galvojama, kad kai vienu metu ir sportuojame, ir žiūrime kokią pramoginę laidą, greičiau prabėga laikas. Taip, tai tiesa, bet... taip mankštindamosi jūs neatsiduodate sportui 100 procentų: atliekami fiziniai pratimai būna gerokai vangesni, mažesnis krūvis tenka ir raumenims. Pasak profesionalių sporto trenerių, tokiu atveju gerokai naudingiau būtų 10 min. intensyviai ir susikaupus bėgti bėgimo takeliu nei 20 min. sportuoti ir kartu žiūrėti mėgstamą laidą.

► Nusiteikite optimistiškai ir tik pergalei

Optimizmas – didis antsvorio priešas. Pozityvus mąstymas treniruotės metu suteikia daug jėgų, tad jos pradžioje nusiteikite tik teigiamiems rezultatams ir išbraukite iš savo žodyno iki skausmo gerai žinomas frazes „Negaliu“, „Oi, ne!  Man tikrai nepavyks“, „Viskas!.. Nebeturiu daugiau jėgų“ ir pan. Kai tik pajusite jus apninkančias dvejones, vykite šalin tokias mintis ir vis kartokite sau, kad jums tikrai pavyks. Nemažas indėlis šiuo atveju galėtų būti ir antrosios pusės įkvepiantys, padrąsinantys žodžiai, kokia nors paskata. Sutikite, jei mylimas jums pažadėtų itin romantišką kelionę į Paryžių, o jūs jam – numesti 5–7 kg per pusantro mėnesio, nė neabejojame, kad visą šį laiko tarpsnį sportas taptų kone geriausiu jūsų bičiuliu.

► Išgerkite 1–1,5 l vandens

Per treniruotę ir po jos nuolat gerkite negazuotą vandenį. Nelaukite, kol ims kamuoti troškulys – taip organizmas jums signalizuoja, kad stinga skysčių. Jei nenumalšinsite sausros burnoje, tuomet nesistebėkite, jog ims svaigti galva, varginti spazmai, išseks jėgos... Gurkštelėti šlakelį vandens, pasak sporto trenerių, privalu kas 10 min., o prieš ir po sporto užsiėmimo – po stiklinę vandens.

► Įsirašykite mėgstamą muziką

Deginti kalorijas bus vienas malonumas, jei į MP3 / MP4 muzikos grotuvą (o jų pasirinkimas šiais laikais nemažas; be to, yra labai lengvi, prieinama jų kaina) įsirašysite jus vežančias dainas. Šauni muzika garantuos gerą nuotaiką, didžiulį energijos antplūdį ir nusiteikimą griebti į rankas kad ir štangą. Tad spauskite mygtuką Play ir pirmyn! Patarimas: sportui rinkitės tik greitas melodijas, nes tai jūsų fizinį krūvį padidins net 5–15 procentų. 
   
► Naudokite eterinius aliejus

Gal šie žodžiai jums nuskambėjo juokingai, bet įsidėmėkite – kvapas taip pat veikia mūsų galimybes. Sumaišykite eterinį aliejų, tarkime, žvalumo suteikiantį rozmarinų, su vandeniu, supilkite gautą turinį į purškiamąjį buteliuką ir kelissyk papurkškite jo ant sportinės aprangos. Treniruotės metu užuosite ne tik malonų kvapą, bet ir pajusite jėgų antplūdį. Kiek lėtesniems užsiėmimams ir jogai tinkamesnis levandų eterinis aliejus.

► Susiraskite treniruočių draugę (-ą)

Antras žmogus – puiki motyvacija neieškoti aibės priežasčių neiti sportuoti. Tas stimulas nuolat minti sporto klubo slenkstį gali būti jūsų draugė, bendradarbė, antroji pusė... Pamatysite, sportui skirtas laikas su jūsų širdžiai mielu žmogumi prabėgs akimirksniu. Maža to, jis, stebėdamas jus iš šono, nesidrovės pasakyti, ką darote ne taip.

► Nusibrėžkite tikslą

Aiškus tikslas daro didelę įtaką žmogaus stimului. Nebūtina nusibrėžti jį artimiausiam mėnesiui – visai pakaktų ir artimiausios valandos, tarkime, per tas 60 min. turite nubėgti 3–4 km, 100 kartų atsilenkti, 100 sykių pritūpti ir t. t.

► Įkvėpimo šaltinis – filmai ir nuotraukos

Žiūrėkite filmus su laibomis, bet dailių raumenukų merginomis, socialiniuose tinklalapiuose bendraukite su sportuoti mėgstančiais žmonėmis, skaitykite žurnalų arba portalų straipsnius apie sporto naudą kūnui, sveikatai, paieškokite internete jūsų trokštamos figūros nuotraukų (ypač motyvuoja tokios, kuriose dailiosios lyties atstovės būna įsiamžinusios prieš pradėdamos sportuoti ir kaip atrodo dabar, kai sporto vandenyse nardo jau, tarkime, 1,5 metų). Suvirškinusios informaciją, pamėginkite įsivaizduoti, kokio kūno norėtumėte jūs, ir netrukus pastebėsite, kad pamažu artėjate svajonės link.

► Įsigykite gražią sportinę aprangą

Išsitampę marškinėliai ir nudėvėtos kelnės – ne geriausia apranga sporto užsiėmimams. Gražios, gal net spalvingos sportinės tamprės ar kelnės, speciali sportinė palaidinė tikrai pakels jūsų savivertę ir nuotaiką treniruotės metu. Kita vertus, niekas, net vyrai nedrįs paneigti, kaip smagu ir kaip svarbu mums, moterims, gražiai atrodyti darant net pilvo preso pratimus.

► Neskubėkite užbaigti pratimo

Treniruokitės savo malonumui ir neskubėkite visko atlikti greičiau. Mokslininkų teigimu, lėčiau pratimus darantys žmonės dukart greičiau sustangrina raumenis ir sudegina riebalų nei tie, kurie skuba sportuoti.

► Keiskite pratimus

Kas 2–4 savaites keiskite pratimus. Treniruotės jūsų raumenims bus gerokai efektyvesnės, be to, nebus kada nuobodžiauti. Profesionalūs treneriai siūlo išbandyti ir kitokio tipo treniruotes: jogą, šokius, aerobiką, pilatesą ir kt.

Na, argi nepakankamai pažerta argumentų, kad sportas ir kalorijų deginimas gali būti paprastas, malonus ir teikiantis naudą?

 

Informacija iš:

Ji24.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos