vaistai.lt

Išsamiai tiriama gyvenamosios ir visuomeninės aplinkos oro kokybė dėl AB „Achema“ veiklos (402/0) 

Išsamiai tiriama gyvenamosios ir visuomeninės aplinkos oro kokybė dėl AB „Achema“ veiklosNacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) 2019-12-12 paėmė oro mėginius gyvenamojoje ir visuomeninėje aplinkoje tiek Jonavos, tiek Ukmergės rajonuose. Atlikti šiuos tyrimus nuspręsta įvertinus Aplinkos ministerijos šiandien paskelbtą  informaciją, kad tarša dėl AB „Achema“ techninio veiklos sutrikimo į aplinką pateko iš  šaltinių, kurie nėra įtraukti į šios įmonės turimą Taršos integruotos prevencijos ir kontrolės leidimą. 

Kadangi aplinkosaugininkų pateikiamų duomenų apie oro kokybę nepakanka, norint įvertinti riziką visuomenės sveikatai, planuojama tirti ne tik azoto oksidus, bet ir kitas medžiagas, kurios gali būti išmetamos į aplinkos orą tiek įmonės įprastinės veiklos, tiek avarinių įvykių metu.

Kol nėra gauti NVSC atliekamų aplinkos oro tyrimų rezultatai (planuojama, kad jie bus rytoj, 2019-12-13), gyventojams ir toliau rekomenduojame laikytis atsargumo principo ir kuo mažiau laiko praleisti lauke, patalpose sandariai uždaryti langus, išjungti mechanines vėdinimo ar rekuperavimo sistemas, sunegalavus, nedelsiant kreiptis į šeimos gydytoją.

Vakar (2019-12-11) NVSC Kauno departamento Jonavos skyriaus darbuotojai, reaguodami į AB „Achema“ techninį veiklos sutrikimą ir galimą taršą,  nuvyko į artimiausias gyvenamąsias teritorijas (Jonavos rajono Aklojo ežero k., Makštavos k., Mantromiškės k.), Vilniaus departamento Ukmergės skyriaus darbuotojai apsilankė arčiausiai įvykio vietos esančiose Ukmergės rajono vietovėse (Pageležių k., Veprių k., Laibiškių k. ir Aleksandravos k.).

NVSC specialistai informavo gyventojus apie įvykį AB „Achemos“ įmonėje, galimą taršą ir jos poveikį sveikatai ir patarė, kaip elgtis, jeigu pajustų kvėpavimo takų sudirgimo požymių, odos ar akių perštėjimą, kitų negalavimų. Aplankyti gyventojai nesiskundė sveikatos sutrikimais, tačiau domėjosi galimais įvykio padariniais jų sveikatai. Jonavos ir Ukmergės asmens sveikatos priežiūros įstaigos pranešė, kad tiek vakar, tiek šiandien gyventojai į sveikatos priežiūros įstaigas dėl sveikatos sutrikimų, kuriuos sietų su įvykiu AB „Achema“, nesikreipė.

NVSC informacija

Informacija iš:

www.sam.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos