vaistai.lt

Juodas humoras ir IQ: įsivertinkite kokiai kategorijai priklausote (2415/0) 

Juodas humoras ir IQ: įsivertinkite kokiai kategorijai priklausoteNesenai viename tinklalapyje pasirodė žinutė apie nelaimėlį netyčia įkritusį į vieną iš Jeloustouno karštųjų versmių, ir per dieną visiškai ten ištirpusį.

Skaitytojai gausiai šią žinią komentavo, jų nuomonės išsiskyrė: vieni gailėjosi, kiti reiškė pasipiktinimą dėl neapdairumo, tačiau buvo ir tokių, kurie rašė: „Na dabar bent jau žinome kur prireikus staiga galime paslėpti lavoną”.

Žinoma tai buvo pokštas, tas nelaimėlis iš tikrųjų išgalvotas. Tačiau jeigu paskutiniojo komentatoriaus mintis privertė jus nusišypsoti, turime jums gerų žinių. Gali būti, kad jūsų IQ daug aukštesnis nei įprasta.

Remiantis mokslininkų tyrimo rezultatais, publikuotais žurnale Cognitive Processing, egzistuoja aiški koreliacija tarp juodo humoro ir intelekto koeficiento.

Vienos medicinos universiteto tyrėjai atliko eksperimentą, kuriam pasitelkė 156 abiejų lyčių, įvairaus amžiaus ir išsilavinimo asmenų. Visiems tyrime dalyvavusiems iš pradžių buvo pateiktas IQ testas, o vėliau parodyta keliolika juodojo humoro karikatūrų ir vertinama jų reakcija.

Rezultatai tyrėjus nustebino ir iš dalies paneigė nusistovėjusią nuostatą. Ilgą laiką juodas humoras buvo siejamas su melancholiškomis asmenybėmis ir jokiu būdu nebuvo siejamas su aukšto intelekto požymiais.

Tačiau šio tyrime metu gauti rezultatai parodė, kad tie kurie suprato jiems rodytas juodojo humoro karikatūras, ne tik daug geriau atliko IQ testo užduotis, bet ir pasirodė mažiau agresyvūs ir priklausė labiau išsilavinusių žmonių kategorijai.

Ir priešingai, tie kuriems perprasti karikatūras sekėsi prasčiau ir kuriems jos visai nepasirodė juokingos, pasižymėjo aukštesniu agresijos lygiu, dažnesne nuotaikų kaita ir prasčiau atliko IQ testo užduotis.

Kaip teigia tyrimo autoriai, juodasis humoras yra kompleksinis ir labai sudėtingas reiškinys. Žmonės sugebantys pasijuokti iš makabriškų dalykų ir įžvelgiantys prasmę giliausioje tamsoje, pasižymi aukštesnio lygio kognityviniais procesais.

Taigi, jei pokštaujate iš visuomenei nepriimtinų dalykų ir jūsų juoką aplinkiniai palydi piktais žvilgsniais, tai nereiškia, kad esate blogas. Netgi priešingai – tai moralinės tvirtybės požymis ir įrodymas, kad esate bent šiek tiek protingesnis už vidutinį gyventoją.

 

Informacija iš:

technologijos.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos