vaistai.lt

Juodasis šokoladas – vietoj vaistų? (1262/0) 

Juodasis šokoladas – vietoj vaistų?Kas nemėgsta paskanauti gardėsių, kurie pamalonina gomurį. Beje, tai kas skanu, gali būti ne tik maistas, bet ir vaistas!

Šokoladas – kalorijų bomba, nuodėmingas malonumas, kuriam neįmanoma atsispirti. Vis dėlto nemažai įvairių tyrimų rodo šokolado naudą žmogaus organizmui. Štai neseniai paskelbti vieno tyrimo rezultatai atskleidė, kad šokoladinis gėrimas, kakava, vartojami kiekvieną dieną, vyresnio amžiaus žmonėms padeda išsaugoti sveikesnes smegenis. Dalyviai kasdien mėgavosi dviem puodeliais kakavos. Vertinant rezultatus pastebėta, kad gėrimas paskatino aktyvesnę kraujo cirkuliaciją smegenyse. Taip pat pastebėta, kad asmenims pradėjo geriau sektis atminties testai.

Tai nebe pirmas kartas, kai akcentuojama teigiama kakavos įtaka kraujagyslių sistemai. Prieš kelerius metus atliktas tyrimas parodė, kad žmonių, besimėgaujančių šokoladu du tris kartus per savaitę, mirštamumas nuo širdies ligų yra net 66 proc. mažesnis. Taip pat pastebėta, kad šokoladas žmogaus organizmą veikia kaip kofeinas – didina protinį aktyvumą. Be to, veikia kaip antidepresantas: skatina gamintis laimės hormoną serotoniną.

Londono karališkojo koledžo mokslininkai paskelbė naujausius duomenis apie juodojo šokolado poveikį kepenims. Į eksperimente dalyvavusių žmonių, turinčių įvairių kepenų veiklos sutrikimų, kasdienį valgiaraštį buvo įtrauktas šokoladas. Paaiškėjo, kad būtent juodasis stiprina šio organo audinį bei kraujagysles. Tiesa, yra ir pikantiškesnių tyrimų. Štai JAV mokslininkai, atlikę tyrimą, sako, kad valgyti šokoladą yra taip pat malonu kaip ir bučiuotis.

Žinoma, svarbu išlaikyti saiką ir mėgautis ne saldžiuoju pieniniu, o karčiuoju juoduoju šokoladu, kuriame kakavos ne mažiau kaip 60 proc. Tokiame šokolade gausu žmogau organizmui vertingų medžiagų – vitaminų B1, B2, PP, geležies, kalcio, magnio, kalio, taip pat antioksidantų, saugančių ląsteles nuo žalingų laisvųjų radikalų.

 

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos