vaistai.lt

Ką daryti apsinuodijus grybais (1160/0) 

Ką daryti apsinuodijus grybaisPrasidėjus aktyviam grybavimo sezonui, Kauno klinikos žmones skatina atkreipti dėmesį į apsinuodijimą grybais. Džiaugiantis rudens malonumais ir grybaujant svarbu ne tik rinkti tik gerai žinomus ir atpažįstamus grybus bei juos tinkamai apdoroti, tačiau ir žinoti, kaip elgtis apsinuodijus ir kokie yra pirmieji apsinuodijimo požymiai.

Gydytojai, gydantys ūmius apsinuodijimus, grybus skirsto į mirtinai pavojingus ir tokius, kurie sukelia lengvesnį apsinuodijimą.

Suvalgius grybų, kurie gali sukelti mirtiną apsinuodijimą, pirmieji simptomai išryškėja ne anksčiau nei po 5 val., t. y., pykinimas, vėmimas, viduriavimas. Pajutus tokius simptomus, būtina nedelsiant kreiptis į artimiausią gydymo įstaigą. Tokiose situacijose svarbiausiu faktoriumi tampa laikas - kuo anksčiau pajutus pirmuosius simptomus kreipiamasi į gydymo įstaigą, tuo daugiau šansų, jog gydytojams pavyks išgelbėti žmogaus gyvybę.

Suvalgius ne mirtinai nuodingų grybų, pirmieji apsinuodijimo požymiai kaip pykinimas, vėmimas ir viduriavimas išryškėja nuo 15 minučių iki 2 val. Tokiu atveju taip pat patariama kuo greičiau kreiptis į artimiausią gydymo įstaigą.

Abiem atvejais nepatariama užsiimti savigydos metodais - kuo greičiau pasieksite gydymo įstaigą, tuo geriau medicinos personalas galės suteikti jums reikiamą pagalbą.

Kauno klinikų informacija

 

Informacija iš:

Vakarų Lietuvos Medicina

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos