vaistai.lt

Ką daryti su odos pertekliumi, kuris atsiranda numetus daug svorio? (1440/0) 

Ką daryti su odos pertekliumi, kuris atsiranda numetus daug svorio?Kaip atsikratyti odos pertekliaus, kuris kartais atsiranda netekus daug svorio? Ar oda sugeba susitraukti, kokios jos galimybės, ką galima padaryti, kad svorio sumažėjimo džiaugsmo netemdytų klostėmis kabanti oda?

Remiantis užsienio spauda, pateikiame daug svorio netekusio Chriso Chugarto asmeninę patirtį.

Kai sulaukiau 18 metų, pradėjau stambėti ir tai tęsėsi apie 3 metus. Neturiu jokio pasiteisinimo, kad tai hormoninis sutrikimas ar per didelis stresas, nulemtas intensyvių mokslų. Ne, tiesiog aš valgiau daug menkaverčio maisto: atsipalaidavau, išjungiau smegenis ir nutukau.

Kai pabodo būti pilvotu ir gėdytis savo išvaizdos, aš susiėmiau ir netekau apie 30 kilogramų. Prabėgo daug metų, aš grįžau į sporto salę, fitneso srityje pasiekiau aukštumų, tačiau liko viena problema – išsitampiusi oda.

Kai auga mūsų svoris, oda irgi tempiasi, kad galėtų viską sutalpinti. Galiausiai, jos būklė suprastėja, nes ji praranda savo elastingumą. Ir kai jūs netenkate svorio, oda nepajėgia susitraukti ir liūdnai ima kaboti, lyg subliuškęs oro balionėlis.

Taip nutinka ne visiems, tačiau kai kuriems oda nesusitraukia netekus vos kelių kilogramų.

Visi suprantame, kad bus sunku išvengti odos susitraukimo problemų, kai netenki 50 kilogramų, tačiau kai kuriems ši problema išryškėja netekus 15–20 kg. Veikia daug faktorių: paveldimumas, amžius, riebalų susikaupimo vieta, kiek ilgai turėjote antsvorio ir t. t.

Panaši situacija dažnai būna moteriai po gimdymo: vienos moterys labai greitai atgauna buvusias formas, o kitos niekada nedėvi bikinio net ir po vieno gimdymo. Pasirodo, daug svorio netekusius vaikinus ir jaunas mamas sieja ta pati bėda. Odos perteklius labai liūdina. Ar galima su tuo kažką padaryti?

Odos perteklius ir svorio perteklius

Lieknėti reikėtų bet kokiu atveju: sveikata svarbiau nei išsitampiusi oda. Supraskite, kad ne svorio netekimas yra kaltas dėl jūsų negražios išvaizdos, jis tik atidengia problemą.

Beje, svorio netekimo greitis nedaro įtakos tam, kiek išsitempusi liks oda – daugelis tiki šiuo mitu.

Oda tempėsi kartu su svorio augimu, jūs tiesiog nematėte, kokia jos būklė, nes ji buvo pripildyta riebalų atsargų. Nieko nebijokite ir pradėkite lieknėti. Jeigu išryškės odos problemos, vertinkite tai, kaip kovos lauke įvykusius praradimus. Arba trofėjus.

Jeigu jūsų oda išsitampiusi

Priimkite problemą: dietos, treniruotės ar preparatai nepadės jos atsikratyti

Maisto papildų rinka siūlo gausybę produktų, neva padėsiančių atsikratyti odos pertekliaus. Tuose preparatuose dažniausiai būna diuretikų, kolegeno ar elastino, tačiau jie beverčiai. Galite netekti kažkiek skysčių, jums ims atrodyti, kad oda lyg ir įsitempia, tačiau nei vienas kremas ar kita odos paviršių veikianti priemonė negali jūsų didžiausio organo sumažinti keliais centimetrais.

Pamirškite dietas be angliavandenių

Kai jau esate liekni, atsiminkite: tai ne riebalai, tai oda. Kai kurie žmonės negali patikėti tuo, todėl toliau lieknėja, kol visiškai sutrinka jų medžiagų apykaita.

Plastinės chirurgijos specialistai naudoja paprastą testą – pasilenkimas į priekį. Jeigu nukarusios dalys primena subliuškusį apvalkalą, vadinasi, tai oda. Jeigu labiau panašu į pripildytą maišelį – tai riebalai. Kartais, deja, būna ir išsitempusi oda, ir riebalinių sankaupų liekanos. Labai apmaudu, bet kuo jūs lieknesni, tuo labiau yra pastebimi odos pažeidimai.

Neklausykite teoretikų

Internete galima gauti autoritetingų patarimų: „Pumpuok raumenis, ir oda įsitemps”. Tą sakantys žmonės nesuvokia, apie ką kalba. Taip, reikia formuoti raumenis, tačiau jokie raumenys nepajėgūs užpildyti viso odos tūrio, likusio dingus „gelbėjimo ratukams”.

Odos perteklių gali pašalinti tik chirurgai

Liemens srities operacija vadinama abdominaline plastine chirurgija: odos perteklius išpjaunamas juostomis, o likusios dalys susiuvamos, taip patempiamas pilvas. Dažniausiai dar atliekama nedidelė liposakcija ir kitos procedūros, atsižvelgiant į pažeidimo lygį. Jums darys narkozę, jus pjaustys, yra rizikos. Atsistatymo laikas individualus, o randai visgi lieka.

Verta galvoti apie operaciją, jeigu netekote 40–50 kg svorio, ir likusi oda atrodo labai prastai. Jeigu nekalbėtume apie itin katastrofiškus atvejus, juk odos perteklius nėra sveikatos problema, tai viso labo kosmetinis defektas. Tačiau jeigu jūs negalite su tuo gyventi, turite pinigų, įvertinote visus operacijos pliusus ir minusus, elkitės, kaip manote esant geriausia.

Ką aš nusprendžiau dėl savo odos pertekliaus

Nors aš turiu ne tiek daug odos pertekliaus, mane tai visada erzino. Galiausiai pasikonsultavau su chirurgu. Jis sutiko, kad problema yra, tačiau ji ne tokia didelė, kad reikėtų gultis po peiliu.

Nusprendžiau palikti viską taip, kaip yra. Tikriausiai, man jau niekuomet nesiūlys reklamuoti Calvino Kleino apatinių. Kaip nors išgyvensiu ne su 6 preso kubeliais, o su 5 ir gabalėliu odos. Žmona tikina, kad ji iš viso nieko ten nemato.

Jeigu jūs neturite išsitampiusios odos

Kontroliuokite svorį, venkite antsvorio. Jeigu jūs iki šiol klaidingai galvojate, kad norint turėti raumenis, reikia turėti didelę kūno masę, todėl valgote visokį šlamštą, tuomet siūlau jau dabar pradėti tepliotis drėkinamaisiais kremais, skirtais besilaukiančioms moterims. Jūsų oda vis tiek praras elastingumą, bet vis geriau kažką daryti negu nieko.

O štai dar geresnis pasiūlymas: mokykitės teisingai mankštintis ir maitintis.

 

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net




Susijusios prekės

Sudocrem Multi-Expert 125g
Sudocrem Multi-Expert 60g



Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos