vaistai.lt

Kai akinius nuo saulės perkame internetu – kaip nesuklysti? (762/0) 

Kai akinius nuo saulės perkame internetu – kaip nesuklysti?Šiandien, kai saugumas reikalauja likti namuose, būtiniausius pirkinius renkamės pirkti internetu su pristatymu tiesiai į namus be nereikalingo kontakto. Lygiai taip pat į namus užsisakinėjame buitinę techniką, knygas ir net akinius nuo saulės, apie kuriuos taip seniai svajojome. Tiesa, pastarųjų pasirinkimas internetu kiek sudėtingesnis, todėl šįkart aiškinamės, kaip rinktis, kam skirti dėmesio ir ką verta žinoti prieš perkant, kad įsigyti akiniai nuo saulės internetu būtų ne tik stilingi, bet ir patogūs bei saugūs mūsų akims.

Persiorientavę verslai

Šalyje paskelbtas karantinas privertė persiorientuoti tiek stambius, tiek smulkiuosius verslus. Daugelis jų pradėjo teikti paslaugas internetu, o tarp jų – ne tik prekyba, bet ir internetinės konsultacijos. Karantinas namuose skatina pasitelkti kūrybinį mąstymą ir rasti genialius sprendimus. Būtent todėl šiandien socialiniai tinklai dūzgia nuo tiesioginių transliacijų, kur prekės ženklai dalina patarimus, atsako į užduodamus klausimus ir taip palaiko ryšį su auditorija, nuolatiniais bei potencialiais klientais. Analogiškai šiandien veikia ir dauguma optikos salonų – kol parduotuvių durys uždarytos, visi klausimai užduodami žinute ar telefono skambučiu, tad svajonių akiniai nuo saulės gali papuošti kiekvienas akis net ir neišeinant iš namų. Svarbiausia žinoti, ko ieškote, o atrasti tinkamiausius visada padės konsultantai. Net jei konsultacija vykdoma per atstumą.

Pasirinkimo ypatybės

Įprastai perkant akinius nuo saulės, ieškome tinkančių ir veido formą atitinkančių rėmelių, matuojamės juos, ieškome tų „vienintelių“. Tuo tarpu, renkantis saulės akinius internetinėje parduotuvėje žvilgsnis pirmiausia krypsta į kainą. Vis dėlto, pasirinkimo kriterijų bei taisyklių čia galioja šiek tiek daugiau. Kokios jos?

Rinkitės akinius tik iš specializuotų parduotuvių

Šiandien akiniais nuo saulės prekiauja daugelis – nuo turgaviečių ir drabužių parduotuvių iki specializuotų optikos salonų. Ir nors pasirinkimą dažnai lemia kainų skirtumai, pirkti saulės akinius iš bet kur tolygu rizikai sugadinti regėjimą. Tinkami akiniai nuo saulės privalo turėti apsaugą nuo ultravioletinių saulės spindulių. Perkant akinius neaiškiose, negirdėtose parduotuvėse, prekiaujančiose ne tik akiniais, bet ir kitais daiktais, niekada nebūsite tikri pirkinio garantija. Tuo tarpu specializuoti optikos salonai siūlo šimtaprocentinę pirkinio garantiją, o jūs būsite užtikrinti, kad įsigyti akiniai tinkamai apsaugos akis. Be to, prireikus, specializuoti optikos salonai visada suteikia konsultacijas, atsakydami į labiausiai rūpimus klausimus, padėdami rasti tinkamiausią ir geriausiai poreikius atitinkantį variantą. Tad prieš pradėdami svajonių akinių nuo saulės paiešką – gerai atsirinkite vietas, iš kur juos norėtumėte pirkti. Juk svarbiausia šiandien – mūsų sveikata.

Atkreipkite dėmesį į savo veido formą

Pirmiausia saugumas, o tada komfortas bei įvaizdis. Tam, kad pasirinkti akiniai nuo saulės puoštų ir džiugintų, labai svarbu rinktis neskubant. Net jei paieškas vykdote elektroninėje optikos salono lentynoje. Atkreipkite dėmesį į savo veido formą – ar ji ovali, kvadratinė, širdelės formos, o gal trikampė? Tinkamai pasirinkti akinių rėmeliai forma gali padėti pakoreguoti veido formą, išryškinti jos privalumus, paslėpti trūkumus.

Pavyzdžiui, širdelės ir apversto trikampio formos veidui geriausiai tinka vadinamieji katės akiniai nuo saulės. Šio tipo akiniai nuo saulės pasižymi išraiškingais ir pakeltais išoriniais rėmelių kampais. Taip pat gali rinktis klasikinius aviatorius, apskritus akinius bei saulės akinius be rėmelio.

Pailgam veidui verta rinktis akinius, suteikiančius platumo, padedančius harmonizuoti formą. Dažniausiai tai – akiniai nuo saulės masyviais stiklais. Taip pat tinka rėmeliai, turintys akcentuotą viršutinę dalį, kampuotos formos akiniai bei kontrastingų spalvų bei vientiso stiklo akiniai.

Ovaliam veidui dažniausiai tinka dauguma akinių rėmelių, nepriklausomai nuo jų formos. Vis dėlto, specialistai siūlo šiai odos formai dairytis griežtumo suteikiančių akinių. Tai katės akiniai, apskriti, kvadratiniai, ovalo formos akiniai nuo saulės.

Kvadrato formos veidas išsiskiria griežtesne žandikaulio linija, todėl akiniai nuo saulės turėtų padėti sušvelninti padėtį. Šios veido formos savininkams siūloma dairytis apskritų, ovalo formos, katės akinių ar aviatorių. Vengti vertėtų griežtų geometrinių formų akinių rėmelių, pavyzdžiui, kvadratinių. Tokie akiniai veido formą gali dar labiau pabrėžti.

Investuokite į neutralias rėmelių spalvas

Ieškantiems akinių ilgiau nei vienam sezonui, specialistai rekomenduoja rinktis neutralumą bei universalumą. Verta įsigyti akinius, kurių rėmelių koloritas dera prie plaukų atspalvio. Klasika laikomi – juodi, rudi, bordo bei smėli spalvos akinių rėmeliai.

Drąsiai ieškokite ir nebijokite klausti – šiandien elektroninės optikos parduotuvės veikia taip aktyviai, kaip niekada anksčiau. Tegul paieškos neužtrunka, o nuo elektroninės lentynos pasirinkti akiniai nuo saulės tampa jūsų išskirtiniu šiltojo sezono įvaizdžio akcentu.

 

Informacija iš:

Vakarų Lietuvos Medicina 

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos