vaistai.lt

Kai blogas oras traukia prie žemės: mokomės varyti tingulį lauk (828/0) 

Kai blogas oras traukia prie žemės: mokomės varyti tingulį laukAtsikėlėte ryte, o už lango apniukusi ir darganota diena? Tokiomis pilkomis dienomis norisi tiesiog įsijungti televizorių ir visą dieną praleisti šiltai susirangius lovoje...

Retkarčiais tokio poilsio nuo viso pasaulio prireikia kiekvienam. Tačiau ką daryti, jei apėmęs tingulys taip stipriai įsišaknija, kad nuo jo pabėgti tampa pernelyg sunku, o tą dieną suplanuoti darba palaukti negali?

Jeigu retkarčiais pajuntate nuovargį ir visišką apatiją bet kokiai veiklai, o darbai namuose kelia šiurpą, nes tam, kad juos atliktumėte, reikia įdėti pernelyg daug pastangų, neišsigąskite, tai ne depresija, jumyse tiesiog apsigyveno tingulys, kurį kuo greičiau reikia išvaryti lauk! Kaip tai padaryti, pataria tinklalapio lifespan.com ekspertai.

Motyvuokite save

Viena dažniausių užklupusio tingulio priežasčių – motyvacijos trūkumas. Jeigu nesate pernelyg stipriai užsibrėžęs atlikti vieną ar kitą užduotį, natūralu, kad ją vis atidėliosite. Ir nesvarbu, ar tai projektas darbe, kurio vis neprisiruošiate imtis, ar namų ruošos darbai, kurie jau keletą savaičių atidėliojami... Yra daug būdų motyvacijai padidinti: galite sau užsibrėžti tikslą vieną ar kitą reikalą atlikti iki tam tikros dienos ar pasinaudoti vizualizacijos technika – įsivaizduokite, kaip gerai jausitės, kai ilgai atidėliotas darbas pagaliau bus atliktas, ir sąžinė nustos jus graužti.

Ne viskas iš karto

Viena didžiausių žmonių klaidų – vienu ypu bandyti aprėpti keletą užduočių. Tiesa, kai kurie išties gali atlikti dešimt darbų vienu metu, tačiau juk ne visi esame apdovanoti tokiais sugebėjimais! Būtent dėl to labai svarbu sutelkti visą dėmesį ir pastangas į vieną kol kas pačią svarbiausią užduotį ir nesiblaškyti į kitas. Imtis didelių projektų kartais trukdo ir tai, kad jie gali užimti labai daug kiekvienam brangaus laiko ar kad yra pernelyg sudėtingi. Pasistenkite pasiskirstyti užduotis ir, jeigu įmanoma, nesistenkite visko suspėti per trumpą laiką!

Sportuokite

Niekada nepervertinkite net ir menkiausios fizinės veiklos! Jeigu jumyse apsigyveno tingulys, pats geriausias priešnuodis – sportas. Užteks kad ir 30 minučių trunkančios bėgimo treniruotės parke, klausantis mėgstamos muzikos; nustebsite, kiek po tokios treniruotės jumyse atsiras jėgų. Fizinė veikla nebūtinai reikalauja daug pastangų, darykite tai, kas jums patinka: bėgiokite, vaikščiokite ar tiesiog šokite pagal mėgstamą muziką. Svarbiausia, kad bent kiek pajudėtumėte ir išvarytumėte tą tingulį lauk!

Ieškokite pozityvių pavyzdžių

Įvairūs pozityvūs pavyzdžiai ir sėkmės istorijos gali gerokai pakelti kiekvieno motyvaciją. Juk kiekvienam reikia iš ko nors pasisemti įkvėpimo tuomet, kai, atrodo, jau nebėra jėgų ko nors imtis... Bendraukite su sėkmingais žmonėmis, tačiau ne tam, šildytumėtės jų šlovės spinduliuose, o tam, kad jų sėkmė jus įkvėptų ir pastūmėtų judėti į priekį.

Galvokite apie pasekmes

Jeigu neatliksite tam tikro projekto darbe, apie mėnesio premiją galėsite tik pasvajoti, o juk už tuos pinigus galėtumėte pagaliau nusipirkti mėgstamą drabužį ar mobilųjį telefoną... Argi tai ne puiki motyvacija pagaliau imtis darbo? Jeigu niekaip neprisiverčiate pradėti tam tikras užduotis, visuomet pagalvokite, kokios bus pasekmės, jei jos taip ir nebus atlikitos.

Užsibrėžkite terminus

Terminai nepatinka niekam – tai neginčytinas faktas, tačiau jie kuriami tikslingai. Laiko apribojimai jus pastūmės nustoti tingėti ir atlikti reikalingus darbus, juk svarbiausia laiku pradėti. Kaip sakoma, gera pradžia – jau pusė darbo, tad svarbu priversti save atsikelti iš lovos ir imtis to, ką jau labai seniai atidėliojate, ir pasižadėti sau, kad tam tikrą projektą atliksite iki nustatyto termino pabaigos.

 

Informacija iš:

Ji24.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos