vaistai.lt

Kai sergi, o kiti juokiasi - kaip jaučiasi žmogus, kurio skrandis gamina alkoholį (2118/0) 

Kai sergi, o kiti juokiasi - kaip jaučiasi žmogus, kurio skrandis gamina alkoholįKartą Ray Lewis pavalgė ir sėdo prie sunkvežimio vairo. Netrukus jis mašinos nesuvaldė, apsivertė, sugadino krovinį, o atvykę pareigūnai jam nustatė girtumą. Tik jis nieko negėrė. Lewis skrandis yra kiek kitoks nei mūsų - jis pats gamina alkoholį.

Lewis serga labai reta liga, dėl kurios jo virškino traktas išskiria fermentų, kurie gamina alkoholį. Gydytojai šią ligą lygina su keista mielių infekcijos forma. Lewis apgirsta suvalgęs bet kokio krakmolingo maisto. Nors ši liga jam jau yra diagnozuota, jis prarado vairuotojo darbą, o ir teismas nėra linkęs pripažinti, kad vyras negėrė.

Iš tikrųjų, tai net nėra labai svarbu - Lewis avariją padarė būtent dėl to, kad vairavo girtas. Daugelis žmonių juokiasi iš vyro nelaimės, pasakodami, kad jam pasisekė - vakarėlyje jis pats gali sau pasigaminti alkoholio. Tačiau Lewis tokie pokštai nėra juokingi, jis kenčia ir bijo dėl ateities. Jam gręsia visos su ilgalaikiu alkoholio vartojimu susijusios sveikatos bėdos.

Iš pradžių Lewis žmona įtarė, kad jis yra slaptas alkoholikas. Jis staiga namie apgirsdavo, imdavo kartoti savo ką tik pasakytus žodžius, prakaituoti, jį pykindavo ir viskas aplinkui erzindavo. Nuotaikų kaita taip pat priminė alkoholizmo simptomus. Tuomet Lewis dar nežinojo, kas jam yra, tegalėjo patikinti savo žmoną, kad visiškai negeria. Pasirodo, Lewiso mėgstamas maistas, kuriame buvo daug cukraus ar angliavandenių, jo paties skrandyje fermentuodavosi į alkoholį.

Taip ypač veikia krakmolingas maistas, tačiau Lewis negali tiksliai prognozuoti, nuo ko apgirs. Dabar jis nešioja GPS sekiklį vien tam, kad jo žmona visada žinotų, kur jo ieškoti. Vyras atidžiai stebi savo mitybą, nes, kaip pats sako, neplanuotai apgirsti yra tiesiog siaubinga.

Lewis visiškai atsisakė angliavandenių ir po truputį mokosi pastebėti pirmuosius apgirtimo požymius. Visgi, jis sako, kad kartais situacija taip greitai pablogėja, kad jis praranda laiko nuovoką ir pamiršta pavalgyti. Kepenims, smegenims ir kitiems organams taip pat nesvarbu iš kur gaunamas alkoholis - Lewiso laukia visos sveikatos problemos, kuriomis skundžiasi ir seni alkoholikai. Dabar Lewiso žmona mano, kad verčiau jis ir būtų alkoholikas - ši problema gali būti išspręsta, o štai dabartinė būklė graužia vyro gyvenimo kokybę ir žaloja kūną.

 

Informacija iš:

technologijos.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos