vaistai.lt

Kaip Naujųjų rytą pataisyti sveikatą žolelėmis (2483/1) 

Kaip Naujųjų rytą pataisyti sveikatą žolelėmisAudringai sutikę Naujuosius metus ne vienas sausio pirmosios rytą negali pakilti iš lovos - sopa galvą ir nieko nesinori imti į burną. Tačiau gydymą natūraliomis priemonėmis gerai išmanantys žolininkai susiėmus už galvos lovoje gulėti nepataria. Anot jų, kur kas geriau išeiti į lauką pasivaikščioti ir, žinoma, nepamiršti sveikatą pagerinti galinčios arbatos.

Kokias arbatas gerti?

Žolininkai GRYNAS.lt teigė, kad nėra specialiai alkoholio padauginusiems subalansuotos stebuklingos šaknies, kuri kaip mat pašalintų visus negalavimus. Vis dėlto yra žolelių, kurios gali palengvinti pagirių kamuojamo žmogaus savijautą.

Žolininkė Jadvyga Balvočiūtė, vadovaujanti įmonei „Jadvygos žolės“ tikino, kad pagirios susijusios su organizmo apsinuodijimu alkoholiu. Todėl, anot jos, pirmiausia reikia gelbėti tuos organus, kurie yra labiausiai apnuodyti – kepenis, kasą ir inkstus.

Kaip tik todėl pirmiausia ji ragina išgerti mėtų arba pipėrmėtės arbatos. O jei tokios namuose nėra, tiks ir paprasta juoda arbata. Žolininkė teigė, kad tai turėtų pagerinti virškinamojo trakto veiklą, be to, „turėtų leisti pradėti nutekėti tulžiai“. Taip pat kepenų ir kasos veiklą, jos žodžiais, turėtų pagerinti margainio arbata.

Kad šių arbatų poveikis būtų stipresnis „Jadvygos žolių“ vadovė patarė pasišildyti šonus. Anot jos, geriausiai tam tinka specialiai pritaikyta pūslė, o jei tokios neturite, tiks ir paprasčiausi karšto vandens pripilti plastmasiniai buteliai.

Anot jos, kai pradės normaliai veikti virškinimo sistema, tuo pačiu išnyks galvos skausmas ir pykinimas. „Galvos skausmai dažnai surišti su virškinimo problemomis. Kai prasidės intensyvus organizmo valymosi procesas, galvos skausmas praeis. Geriau pabūti gryname ore. Jei būsi tvankiame ore, nieko nebus. O jei vis dėlto labai pykina, tinka puplaiškių, kiečių, mėtų arbata. Tokių arbatų reikia gerti. Visai neblogas variantas - sukelti vėmimą ir tada gerti arbatas“, - pasakojo J. Balvočiūtė.

Tinka eglės ir pušies spygliai

O ką pagirių kamuojamam žmogui valgyti? Pasak pašnekovės, Naujų metų rytą blogai besijaučiančiam žmogui geriausia tinka virtos miežinės kruopos. Be to, ji atkreipė dėmesį, kad geriau vengti rūkytų maisto produktų.

„Reikia rinktis maistą, kuris pradžiugina savo lengvumu. Labai tinka miežinės kruopos. Miežiai – pirmoji žmonijos duona. Būtų gerai, jei žmogus išvengtų maisto su konservantais ir emulsikliais. Negalima valgyti rūkytos žuvies ir mėsos. Galima - šiek tiek vaisių. Pavyzdžiui, obuolį reikia labai gerai sukramtyti arba sutarkuoti. Tiesa, maistas negali būti karštas, kad nedirgintų skrandžio. Taip pat negalima persivalgyti. Be to, labai svarbu vengti riebaus maisto. Taip pat būtina prisiminti pastoviai gerti arbatą“, - tikino J. Balvočiūtė.

Jos teigimu, norint, kad savijauta greičiau pagerėtų, būtina išeiti į lauką. Taip pat vertėtų parsinešti eglės ar pušies spyglių. Iš jų pagaminta arbata taip pat pagerina savijautą. Be to, moters manymu, greičiau atsigaunama ir pagulėjus karštoje vonioje.

Griebtis cheminių preparatų, vaistų, pritaikytų specialiai tam, kad lengviau ištvertumėte pagirias, žolininkė nepatarė. Anot jos, kur kas efektyviau veikia arbatos, „skatinančios virškinimo organus „netingėti“, dirbti“.

Kiek vaistažolės sutrumpina pagirių trukmę? „Jadvygos žolių“ vadovė sakė, kad viskas priklauso nuo individualaus žmogaus organizmo. Anot jos, kai kam nemalonūs simptomai gali praeiti per valandą, o kitam teks kamuotis gali ir visą dieną.

Degtinė iš ryto - pražūtis

Žolininkas Virgilijus Skirkevičius GRYNAS.lt taip pat teigė, kad po Naujųjų metų nakties norint geriau jaustis pirmiausia reikia pasirūpinti kepenimis, kad kenksmingos medžiagos kuo greičiau pasišalintų iš organizmo. Anot jo, tam geriausiai tinka kvapniosios arbatos. Kaip tik todėl sunkų rytą jis patarė pradėti nuo raudonėlio, mėtų ar čiobrelių.

Tačiau, pasak pašnekovo, labai svarbu, kad arbata būtų gerai pasaldinta cukrumi, kadangi taip greičiau suaktyvinama kepenų veikla. Taip pat jis pridūrė, kad nereikia trukdyti organizmui valytis. Priešingu atveju bloga savijauta tęsis žymiai ilgiau.

„Reikia judėti ir gerti kvepiančias arbatas. Jos gali išprovokuoti išsivalymą per burną. Tad geriau jau taip, nei kankintis. Prakaitavimas, pykinimas, viduriavimas rodo, kad organizmas bando valytis. To nereikia stabdyti – reikia paskatinti. Organizmas taip elgiasi siekdamas išvengti apsinuodijimo", - sakė žolininkas.

O jei labai skauda galvą, vyras patarė sukramtyti mažojo nago dydžio ajero šaknies gabalėlį. Ši priemonė, be kita ko, tinka ir norint sumažinti pykinimą. Anot jo, tai viena seniausių liaudies medicinos paslapčių.

Tiek J. Balvočiūtė, tiek ir V. Skirkevičius primygtinai nepatarė naujųjų rytą pradėti nuo naujos taurelės. Jų teigimu, žmonių taip vadinamas „pachmielas“ nieko gero neduos.

 „Tai yra uždaras ratas. Čia nėra išeitis. Kita vertus, kai ištisai jaučiamas „pachmielas“, reiškia, kad yra priklausomybė. Tuo kartu lyg ir pagerėja, bet tai kelias į niekur. Netrukus organizmas vėl reikalaus tos pačios dozės. Tai atskleidžia riziką, kad žmogus linkęs į alkoholizmą. Nei vienas medikas to nesiūlys. Kai kada galima alkoholį praskiesti vandeniu. O nepraskiestos degtinės gėrimas - tikrai blogas ženklas“, - aiškino žolininkas.

Informacija iš:

Grynas

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 1)

Pedro
Parašė Svečias 2014-07-05 14:48:19
Ne tik pataisyti sveikatą Naujųjų rytą, bet ir sustiprinti organizmą ir išsigydyti nuo daugelio negalavimų, kurie, gal būt, vargina eilę metų. Daugiau informacijos rasite puslapyje sveikatinimasinfo.blogspot.com


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos