vaistai.lt

Kaip augintiniai gali išgelbėti jūsų santykius (1046/0) 

Kaip augintiniai gali išgelbėti jūsų santykiusJei jūsų santykiai ilgalaikiai, puikiai suprantate, kad juos išsaugoti gali būti tikras menas. Ką pasakytumėte, jei išgirstumėte, kad jūsų augintinis gali padėti išgelbėti jūsų santykius? Tai ne prasimanymas, o tikra tiesa.

Bafalo universitete buvo atliktas tyrimas, kuriame dalyvavo 240 porų. Tyrimas parodė, kad tų porų, kurios rūpinasi katėmis ar šunimis, santykiai yra glaudesni. Pačios poros yra labiau patenkintos santuoka ir geriau reaguoja į stresą nei tie, kurie, neturi jokio augintinio.

Porų, kurios turi augintinius, buvo geresnė ir bendra sveikata: žemesnis kraujospūdis, ir stresą keliančioje situacijoje jis greičiau tapdavo normalus. Beje, pastebėta, kad augintinis gerina ir širdies sveikatą.

Tyrime taip pat buvo nustatyta, kad poros, auginančios gyvūnus, gyveno aktyvesnį socialinį gyvenimą: daugiau bendravo su kitais, lankydavosi renginiuose. „Mes konkrečiai nežinome, kodėl taip yra“, – sakė mokslininkė Karen Allen. – Gali būti, kad gyvūnus auginantys savininkai ruožtu siekia daugiau socialinių ryšių. Kita vertus, tarp žmonių ir augintinių gali būti kažkas, kas stiprina socialinę sąveiką.“

Prastėja santykiai? Įsigykite augintinį

Psichologai teigia, kad augintiniai gali išgelbėti ir jūsų griūnančius santykius. Aišku, jei tik norite juos išsaugoti. Jei pajutote, kad jūs tolstate vienas nuo kito, prarandate bendrystę, įsigykite augintinį. Specialistai tikina, kad pradėjus kartu rūpintis šunimi ar kate, labiau suartėjama, dažniau laiko praleidžiama kartu. Gyvūnas į namus įneša daugiau šilumos, meilės, džiaugsmo, o pozityvios emocijos padeda vėl pakurstyti blėstančius jausmus.

Gyvūnai padeda mums labiau atsipalaiduoti, o tai gali padėti būti kantresniems ir tolerantiškesniems. Moksliniai tyrimai įrodė, kad augintiniai ir šeimininkai gali būti glaudžiau susiję, nei mes manėme. Naujausios mokslinės išvados patvirtina, kad po 10 min. draugiško žmogaus ir šuns bendravimo, didėja laimės hormono, jaučiamės ramesni. O būdami laimingi ir ramūs, geriau sutarsite ir su savo antrąja puse. Susipykote? Išveskite šunį pasivaikščioti ir nusiraminsite, permąstysite įvykusią situaciją, po grįžę nebenorėsite tęsti barnio.

Neturite antrosios pusė? Šuo gali padėti jums ją rasti

Tyrimai rodo, kad žmonės, auginantys šunis, yra kur kas patrauklesni priešingai lyčiai.

Kad gyvūnai padeda susirasti antrąją pusę, nėra jokia naujiena. Jei auginate gyvūną, jį reikia vesti pas veterinarą, į dresavimo mokyklą, o kur dar įvairūs renginiai, į kuriuos vykstate su savo augintiniu. O juose jau nėra sudėtinga rasti kalbą su gražaus šuns šeimininku ar šeimininke. Tačiau vis dažniau pasigirsta kalbų, kad ir socialiniuose tinkluose ar pažinčių portaluose, antrąją pusę rasti lengviau tiems, kurie kelia nuotraukas su savo augintiniais.

Neseniai atliktame tyrime apklausti 1 210 asmenys, ieškantys meilės internete. Tyrėjai nustatė, kad moterys labiau domėjosi vyrais, kurie savo profilyje kėlė nuotraukas su savo augintiniais nei tais, kurie kėlė tik savo pačių nuotraukas.

Tai tik patvirtina prielaidą, jog moterys pagal tai, kaip žmogus elgiasi su savo augintiniu, vertina, koks jis yra žmogus. Nenuostabu, kad moterims išties labiau patinka vyrai, kurie išveda šunį pasivaikščioti, žaidžia su juo – taip jie atrodo dėmesingi, rūpestingi ir patikimi. Tačiau šiuolaikiniame pasaulyje net nereikia, kad jus pamatytų kur nors gatvėje su augintiniu, tereikia įsidėti nuotrauką su augintiniu savo socialinio tinklo paskyroje ir jums gali pavyksti greitai susirasti antrąją pusę.

 

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos