vaistai.lt

Kaip kurčiasis susikalbėtų su akluoju? „Youtube“ kūrėjai pasidalino savo patirtimi (Video) (1108/0) 

Kaip kurčiasis susikalbėtų su akluoju? „Youtube“ kūrėjai pasidalino savo patirtimi (Video)Žmonėms kyla įvairiausių klausimų – smalsumas yra bene gražiausias mūsų bruožas. Tačiau kartais jų nedrįstame užduoti. Populiarūs „Youtube“ kūrėjai neseniai atsakė į ne vienam knibždėjusį klausimą – kaip susikalba aklas žmogus su kurčiuoju? Ne visi kurtieji moka skaityti iš lūpų, todėl negirdinčio žmogaus bendravimas su nematančiu dažnai yra labai sudėtingas.

„Youtube“ portale egzistuoja ne vienas kanalas skirtas šviesti žmones apie įvairias negalias. Tommis Edisonas (Tommy Edison) nuo gimimo yra aklas, tačiau šiuo metu jo kanalas turi daugiau nei tris šimtus tūkstančių prenumeruotojų. Žmonėms smalsu sužinoti jo patirtį ir užduoti klausimus, kurie jų galvose sukasi jau seniai. Ar aklieji mato tik juodą spalvą? Kaip aklieji gamina maistą? Ar jis įsivaizduoja, kaip atrodo jo veidas? P. Edisonas pasižymi puikiu humoro jausmu ir nuoširdžiai atsako į visus klausimus.

Visai neseniai jo kanale pasirodė vaizdo įrašas, pasakojantis apie kurčiųjų ir aklųjų bendravimą. Jame nusifilmavo ir kita „Youtube“ kūrėja Rikki Poynter. Anksčiau ji kūrė vaizdo įrašus apie moterų grožio paslaptis, tačiau pastaruosius porą metų koncentruojasi į žmonių švietimą apie jos negalią. Tiesa, ji nėra visiškai kurčia – viena ausimi ji šiek tiek girdi ir tai labai padeda susikalbėti su žmonėmis. Bet kaip ji bendrautų su visiškai aklu žmogumi, jei būtų visiškai kurčia?

Kaip kurčiasis susikalbėtų su akluoju?

Šiame vaizdo įraše jie pasidalina keletu būdų, kaip kurčiasis ir aklasis galėtų susikalbėti. Pirmasis – tiesioginis bendravimas. Jis tinka tik specifiniais atvejais, kuomet pašnekovas nėra visiškai kurčias arba puikiai moka skaityti iš lūpų. Antrasis – vertėjo paslaugos. Vertėjas turi būti girdintis žmogus, įvaldęs gestų kalbą. Trečiasis metodas – lietimu pagrįsta gestų kalba. Tai labai sudėtinga, abu žmonės turi mokėti šį metodą. Tačiau bene lengviausias būdas – pasitelkti technologijas. Šiais laikais gausu išmaniųjų telefonų programėlių, kurios padeda tokias ir panašias negalias turintiems žmonėms susikalbėti.

Tai, kad Tommis ir Rikki šviečia žmones apie savo negalią yra labai gerai. Jie turi puikų humoro jausmą ir atsako į klausimus, kuriuos žmonėms nepatogu užduoti. Todėl patariame pažiūrėti ir kitus šių žmonių kanaluose publikuojamus vaizdo įrašus.

Informacija iš:

technologijos.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos