vaistai.lt

Kaip tinkamai derinti vaisius. Vaisių kokteilio receptas (967/0) 

Kaip tinkamai derinti vaisius. Vaisių kokteilio receptasDaugiausiai gripo atvejų Lietuvoje fiksuojama sausio ir vasario mėnesiais, tad vis dažniau girdime kalbas apie imuniteto stiprinimą. Kaip tinkamai derinti vaisius, kad būtų ir naudinga sveikatai, ir skanu, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Vaisių skoniai labai skirtingi. Ir nebūtinai kokteiliuose jie visi dera. Štai persimonai nedraugauja su ananasais, o džiovinti vaisiai negali pakęsti citrinos. Vienu metu geriausia valgyti vieną ar dvi vaisių rūšis“, – pasakoja prekybos centrų tinklo „Maxima“ Maisto gamybos departamento direktorė Brigita Baratinskaitė.

Saldžiais vaisiais laikomi bananai, datulės, figos, persimonai, saldžiosios slyvos ir vynuogės. Pusiau rūgščiais vadiname vyšnias, mangus, mėlynes, žemuoges, avietes, obuolius, kriaušes, slyvas, vynuoges, persikus ir abrikosus. Rūgštūs vaisiai: apelsinai, mandarinai, greipfrutai, ananasai, granatai, citrinos, serbentai, spanguolė, rūgštūs obuoliai, vynuogės, slyvos.

„Pusiau rūgštūs vaisiai ir uogos puikiai dera su saldžiaisiais: kriaušės su figomis, bananai su abrikosais, bananai su mangais, banana su mėlynėmis ar braškėmis. Lygiai taip pat juos galima maišyti ir su rūgščiais: obuolius su mandarinais, braškes su kriaušėmis, ananasus su vynuogėmis. Beje, melionai – tai vaisių grupė, kuri nedera su niekuo. Įvairių rūšių melionus ir arbūzus galima valgyti tik vienus“, – pataria B. Baratinskaitė.

Vaisių kokteilis su mangais, imbierais ir ciberžolėmis

Jums reikės:

1 mango, geriausia – supjaustyto gabalėliais ir užšaldyto šaldymo kameroje

1 banano

1 apelsino, tik gerai nulupkite ne tik žievelę, bet ir tai, kas po ja

1 stiklinės migdolų

Imbiero – kiek patinka, pagal skonį. Jį nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais

1/3 arbatinio šaukštelio ciberžolių

„Šis vaisių kokteilis ne tik labai skanus, bet ir sveikas. O pagaminsite jį vos per kelias minutes: Susmulkintus vaisius, riešutus, imbierus, ciberžoles suberkite į vaisių trintuvą ir viską plakite apie 3 minutes, kol masė taps vientisa. Skanaus“, – receptu dalijasi B. Baratinskaitė.

 

Informacija iš:

Vakarų Lietuvos Medicina 

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos