vaistai.lt

Kauno TLK atstovų susitikimas su cukriniu diabetu sergančiais pacientais (948/0) 

Kauno TLK atstovų susitikimas su cukriniu diabetu sergančiais pacientaisCukriniu diabetu sergančių vaikų ir jaunuolių Kauno bendrijos „Likimas" pacientai susitiko su Kauno teritorinės ligonių kasos (TLK) atstovais. Klausytojai atvyko ne tik iš Kauno, bet ir Vilkijos, Domeikavos, Garliavos.

Kauno TLK ir bendriją „Likimas" sieja glaudūs ryšiai. Pacientai – vaikai, ir jų tėvai, išsiskiriantys smalsumu, siekia kuo daugiau sužinoti apie savo ligą, todėl pastoviai jiems teikiama aktuali informacija, periodiškai vyksta susitikimai, pokalbiai su specialistais.
 
Šiame susitikime su sergančiųjų cukriniu diabetu vaikų tėveliais dalyvavo Kauno TLK Gyventojų aptarnavimo skyriaus vedėjo pavaduotoja Rasa Valinskaitė-Barščevičienė. Pokalbis ir diskusijos vyko jaukioje draugiškoje atmosferoje.
 
Rūpėjo informacija apie siuntimus
 
Susirinkusieji ypač domėjosi, kada vykstant pas gydytoją specialistą reikalingas siuntimas, kiek laiko jis galioja, ar galima vykti pakartotinai be siuntimo.
 
Kauno TLK Gyventojų aptarnavimo skyriaus vedėjo pavaduotoja paaiškino, kad antro lygio gydytojo specialisto konsultacijai siuntimą išduoda šeimos gydytojas.
 
„Siuntimas galioja 30 dienų, per šį laikotarpį turite užsiregistruoti į eilę gydytojo specialisto konsultacijai, ir jei paslauga bus paskirta po dviejų mėnesių ar vėliau, jums nereikės dėl siuntimo išdavimo pakartotinai kreiptis į šeimos gydytoją, – teigė ligonių kasos atstovė. – Siuntimo nereikia, jeigu lankotės dėl tos pačios ligos pas tą patį specialistą ar paskirta ilgalaikė paciento sveikatos būklės stebėsena".
 
R. Valinskaitė-Barščevičienė trumpai paaiškino ilgalaikio stebėjimo poreikio nustatymo tvarką. Klausytojai džiaugėsi išsamiai pateikta informacija, nes sužinojo, kur kreiptis, kad sergantiems cukriniu diabetu vaikams būtų paprasčiau reguliariai lankytis pas gydytoją endokrinologą.
 
Realybė tokia, kad gydymo įstaigos neretai prašo pacientų primokėti už vieną ar kitą gydymo paslaugą, tad šia tema vyko aktyvi diskusija. „Pirminės sveikatos priežiūros centre, kur esate prisirašę, pirminės sveikatos ir pirminės psichikos sveikatos priežiūros paslaugos turi būti teikiamos nemokamai, už jas negali būti reikalaujama jokių papildomų mokėjimų. Jeigu pacientas pats pageidauja papildomų paslaugų, už jas turi susimokėti" – aiškino pranešėja.
 
Susirinkusieji susipažino ir su Valstybinės ligonių kasos išleistais lankstinukais: „ Ką reikia žinoti apie kompensuojamuosius vaistus ir medicinos pagalbos priemones", „Ką svarbu žinoti apie medicininę reabilitaciją?", „ Ar žinote, ką garantuoja Europos sveikatos draudimo kortelė?", „Ar žinote, ką garantuoja privalomasis sveikatos draudimas?", „Prevencinės programos: galimybė užkirsti ligai kelią" ir kt.
 
Pacientai reiškė nuoširdžią padėką
 
„Mums labai svarbu, kuo daugiau sužinoti apie savo ligą, savikontrolės priemones, gydymo paslaugas, medicininę reabilitaciją, todėl džiaugiamės ilgalaikiu aktyviu bendradarbiavimu su Kauno TLK specialistais. Dėkojame už organizuojamus susitikimus, gaunamą informaciją, leidinius", – sakė bendrijos „Likimas" prezidentas.
 
„Susitikimai su Kauno TLK atstovais mūsų draugijai yra naudingi. Jūsų dėka sužinome naujienas. Šio susitikimo metu gavome išsamius atsakymus į iškilusius klausimus. Įdomi ir aktuali informacija apie siuntimų išrašymą pas gydytojus specialistus, vaikams skiriamą sanatorinį gydymą. Sužinojome, kad pastoviai lankantis pas tą patį gydytoją specialistą, kuris vykdo „ilgalaikę paciento stebėseną" mums nėra būtina kaskart rūpintis vis nauju šeimos gydytojo  siuntimu. Labai dėkojame už mielą ir šiltą bendravimą, kurio tikimės ir ateityje", – kalbėjo bendrijos „Likimas" narė Dovilė.
 
Parengė Veronika Pečkienė
Kauno teritorinės ligonių kasos
vyriausioji specialistė ryšiams su visuomene

Informacija iš:

Valstybinė ligonių kasa

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos