vaistai.lt

Kauno TLK specialistė pristatė sveikatos draudimo aktualijas (Video) (1026/0) 

Kauno TLK specialistė pristatė sveikatos draudimo aktualijasKauno teritorinės ligonių kasos (Kauno TLK) atstovai susitiko su „Sodros" Kauno skyriaus specialistais aptarti, kaip kartu spręsti žmonių problemas dėl sveikatos draudimo įmokų mokėjimo ir draudimo patvirtinimo.
 
Kauno TLK Gyventojų aptarnavimo skyriaus vedėja Rasa Valinskaitė-Barščevičienė kolegoms iš „Sodros" skaitė pranešimą „Privalomojo sveikatos draudimo aktualijos", kuriame apžvelgė pagrindinius privalomojo sveikatos draudimo (PSD) principus, pateikė informaciją, kokie asmenys draudžiami PSD, kokiais atvejais draudžiami užsieniečiai ir jų šeimos nariai.
 
Pasirūpinti draudimu – būtina visiems šalies gyventojams
 
„Svarbu žinoti, jog tik laiku mokantys nustatyto dydžio PSD įmokas asmenys yra apdrausti privalomuoju sveikatos draudimu. Praleidęs įmokų mokėjimo terminus žmogus apdraustuoju taps tik sumokėjęs visas PSD skolas ir einamojo mėnesio sveikatos draudimo įmoką. Jo PSD įsigalios nuo įmokų sumokėjimo datos. Kiekvienas asmuo pats atsakingas už savo PSD ir turi tuo rūpintis, kad esant reikalui gautų ambulatorines, stacionarines, reabilitacijos ir kitas gydymo paslaugas", – pabrėžė R. Valinskaitė-Barščevičienė.

Pranešėja priminė, kad neapdraustiems PSD gali tekti susimokėti už gydymą iš savo kišenės, nes nemokamai Lietuvos nuolatiniams gyventojams teikiama tik būtinoji medicininė pagalba.
 
Tuo tarpu apdraustieji Lietuvos gyventojai, mokantys draudimo įmokas, turi teisę gauti visas Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžeto lėšomis apmokamas sveikatos priežiūros paslaugas, kompensuojamuosius vaistus, medicinos pagalbos ir ortopedijos technikos priemones, galūnių, sąnarių, organų protezavimo paslaugas ir kt.
 
Draudžiami užsieniečiai nuolat gyvenantys Lietuvoje
 
Nemaža dalis pranešimo buvo skirta užsieniečių draudimo ypatumams Lietuvoje.
 

Nuolat gyvenantys Lietuvoje užsieniečiai PSD atžvilgiu turi tokias pat teises ir pareigas, kaip ir Lietuvos piliečiai, nuolat gyvenantys Lietuvoje. Turintys leidimą nuolat gyventi Lietuvoje užsieniečiai turi teisę būti apdrausti PSD ir gauti visas reikalingas gydymo paslaugas.
 
Su Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos (VSDFV) Kauno skyriaus specialistais buvo aptartos ir Europos Sąjungos valstybių narių piliečių teisės ir pareigos, susijusios su PSD.
 
Glaudus bendradarbiavimas – kliento labui
 
Pranešėja su „Sodros" Kauno skyriaus vadovais ir specialistais diskutavo, kaip padėti žmonėms spręsti problemas, kylančiais dėl PSD įmokų mokėjimo. Svarbu siekti, kad žmogus jam rūpimą reikalingą atsakymą gautų toje institucijoje, į kurią kreipėsi, ir nereikėtų siųsti aiškintis problemų į kitą instituciją.
 
Susirinkusiems buvo pristatyti ir išdalinti VLK keturių rūšių lankstinukai „Apie privalomąjį sveikatos draudimą", „Apie Europos sveikatos draudimo kortelę", „Apie dantų protezavimą", „Apie ligų prevencines programas".
 
Kauno TLK ir „Sodros" Kauno skyriaus darbuotojų susitikime dalyvavo apie 60 VSDFV specialistų. Akivaizdu, kad geriausi sprendimai randami kolegialaus bendradarbiavimo kelyje.

Kauno teritorinės ligonių kasos informacija

Informacija iš:

Valstybinė ligonių kasa

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus. 

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos