vaistai.lt

Keičiasi alkoholinių gėrimų pardavimo tvarka (1271/0) 

Keičiasi alkoholinių gėrimų pardavimo tvarkaNarkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas primena, kad 2018 m. sausio 1 dieną įsigalioja nauja alkoholinių gėrimų pardavimo tvarka.

Keičiasi prekybos laikas

Nuo Naujųjų metų parduotuvėse alkoholiu bus prekiaujama pirmadieniais–šeštadieniais nuo 10 valandos iki 20 valandos, o sekmadieniais – nuo 10 valandos iki 15 valandos.

Užsukus į restoraną, kavinę ar kitą viešojo maitinimo įstaigą, pilstomų alkoholinių gėrimų bus galima įsigyti ir tomis valandomis, kai parduotuvėse juo nebeprekiaujama. Tai yra pirmadieniais–šeštadieniais nuo 20 iki 10 valandos, o sekmadieniais – nuo 15 valandos. Visgi būtina atkreipti dėmesį į du apribojimus – šiuo laiku įsigyti bus galima tik pilstomus alkoholinius gėrimus, kuriuos leidžiama vartoti išskirtinai tik viešojo maitinimo vietoje. Tai reiškia, kad minėtu laiku visi alkoholiniai gėrimai galės būti parduodami tik išpilstyti į vartojimui vietoje pritaikytą tarą (pvz., taures, bokalus, grafinus).

Taip pat svarbu pabrėžti, kad draudžiamu laiku alkoholio iš viešojo maitinimo įstaigos vartotojai išsinešti negalės. Pavyzdžiui, vartotojas šiuo paros laiku negalės iš viešojo maitinimo vietos namo pasiimti butelio vyno, išsinešti su savimi alaus bokalo ar pan. Nesilaikant šių apribojimų, nuobaudos bus taikomos ne tik pardavėjams, bet ir draudžiamu paros laiku alkoholinius gėrimus iš kavinių, barų ar kitų viešojo maitinimo vietų išsinešantiems klientams.

Alkoholinius gėrimus bus galima įsigyti, turėti ir vartoti tik nuo 20 metų amžiaus

Tiek parduotuvėse, tiek viešojo maitinimo įstaigose alkoholinius gėrimus galės įsigyti 20 metų amžiaus ir vyresni blaivūs asmenys. Pardavėjai, siekdami nesuklysti, visų jaunesnių nei 25 metų amžiaus, arba atrodančių jaunesnių nei 25 metai, pirkėjų prašys pateikti tapatybę patvirtinantį dokumentą – tad nesipiktinkime ir priimkime tai kaip komplimentą. Paaiškėjus, kad pirkėjas yra jaunesnis nei 20 metų amžiaus, jam alkoholis nebus parduodamas.

Nebematysime alkoholio reklamos

Taip pat nuo kitų metu uždraudžiama alkoholio reklama. Visgi bus išimčių: informaciją apie alkoholinius gėrimus galėsime rasti alkoholiniais gėrimais prekiaujančių įmonių interneto svetainėse, parduotuvėse ir viešojo maitinimo vietose, taip pat alkoholio verslu užsiimančių įmonių pastatų iškabose ir ant šių įmonių automobilių. Svarbu tai, kad įmonės, prekiaujančios alkoholiniais gėrimais, alkoholio reklamos negalės skleisti socialiniuose tinkluose.

Su pagrindiniais naujų Alkoholio kontrolės įstatymo nuostatų aspektais išsamiau taip pat galite susipažinti interneto svetainėje http://ntakd.lrv.lt/lt/, skiltyje „Prekyba alkoholiu nuo 2018 m. sausio 1 d.“.

Teigiami šių pokyčių rezultatai priklauso nuo kiekvieno iš mūsų, tad Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas kviečia būti pilietiškais ir atkreipti pardavėjo dėmesį į alkoholinius gėrimus perkančius jaunesnius nei 20 metų asmenis, pranešti apie kitus pastebėtus prekybos alkoholiu tvarkos pažeidimus.

Konsultuotis dėl 2018 m. sausio 1 d. įsigaliosiančių Alkoholio kontrolės įstatymo pakeitimų, o taip pat pranešti apie pastebėtus pažeidimus galite Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento telefonu 8 706 68094 arba elektroniniu paštu . Pranešimą apie pastebėtus pažeidimus taip pat galite pateikti interneto svetainėje http://ntakd.lrv.lt/lt/praneskite-mums , skiltyje „Praneškite mums“.

Informacija iš:

www.sam.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos