vaistai.lt

Kodėl psichopatai negali būti pagydyti? Netikėta priežastis... (2105/0) 

Kodėl psichopatai negali būti pagydyti? Netikėta priežastis, kuri normaliems žmonėms skamba gana keistaiPsichopatija yra sunkus asmenybės sutrikimas. Jis gali būti diagnozuojamas 1-2 % vyrų ir 0,3-0,7 % moterų. Taigi, jis yra visai retas, tačiau žmonės apie jį girdi gana dažnai. Psichopatija yra siejama su nusikalstamumu, bet nelegalia veikla užsiima ne visi šiuo sutrikimu sergantys žmonės. Tai kodėl psichopatija nėra pagydoma? Kodėl nusikaltusių psichopatų beveik neįmanoma nubausti?

Psichopatai dažnai būna ir visai sėkmingi žmonės. Jie gali būti labai protingi ir dažnai visiškai negalvoja apie pasekmes. Būdami drąsūs ir nekreipdami dėmesio į kitus jie gali susilaukti sėkmės, pavyzdžiui, versle. Psichopatai gali turėti ir gerų draugų. Visgi, jie nuolat manipuliuoja, meluoja ir apsimeta, nejaučia empatijos, jiems nesvarbūs kitų jausmai. Jų nuotaika nė kiek nepasikeičia draugų netekus - jie dažnai patys juos atstumia. Jie jaučiasi gerai net jei visi aplinkui kenčia - kai kuriems tai netgi patinka.

Psichologai nuolat pabrėžia, kad visi žmonės yra šiek tiek psichopatai. Kai kurių savybių, būdingų psichopatams, turime visi. Galime būti impulsyvūs, savanaudiški ir, kartais, manipuliuoti kitais žmonėmis dėl savo sėkmės. Tačiau žmonės, kurie nėra tikrieji psichopatai suvokia, kad jų veiksmai nėra geri. Jie gali įsijausti į kitų žmonių padėti ir nemėgsta kenkti kitiems.

Perpetua Neo, garsi Jungtinės Karalystės psichologė, teigia, kad psichopatai negali būti pagydyti dėl labai paprastos priežasties - jie nežino, kad jiems kas nors ne taip. Jie nepriima terapijos, pokalbiai su psichologu jiems tampa tik dar vienu išbandymu. Psichopatai dažnai pradeda manipuliuoti su jais dirbančiais specialistais, nes nesuvokia, kad jiems bandoma padėti. Jokie patarimai jiems negalioja, ypač, jei jiems sekasi. Kaip psichopatui paaiškinti, kad savo veiksmais jis kenkia kitiems, jei jam tiesiog nerūpi?

Psichopatams nerūpi ir jų elgesio pasekmės. Nusikaltusių psichopatų beveik neįmanoma nubausti. Jie ir kalėjime gali jaustis gerai, manipuliuodami kitais nuteistaisiais. Laisvės suvaržymas visiškai nesutrikdo jų eocinės būklės ar nuomonės apie save. Jų šie pasikeitimai neveikia. Net ir mirties bausmės grėsmė jiems nekelia baimės.

Psichologai pastebi, kad geriausiai su psichopatais tvarkytis taikant atlygio sistemą. Už gerą elgesį jiems atlyginama mėgstamiausiu maistu ar kompiuteriniais žaidimais. Tačiau niekada negalima pamiršti, kad psichopatams negalioja socialinės normos ir jų elgesys gali bet kada pasikeisti.

 

Informacija iš:

technologijos.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos