vaistai.lt

Kodėl sirgdami karščiuojame? Ir kaip žmogaus organizmas sugeba pakelti kūno temperatūrą? (829/0) 

Kodėl sirgdami karščiuojame? Ir kaip žmogaus organizmas sugeba pakelti kūno temperatūrą?Dažnai išgirsite sakant, kad jaunimui COVID-19 nėra tokia baisi liga. Teigiama, kad jaunesni žmonės ją pakelia gerokai lengviau ir tai suteiks šiokį tokį atokvėpį sveikatos apsaugos sistemoms, mat daugelį jaunesnių žmonių bus galima paleisti gydytis namuose. Bet ar tikrai tai yra tiesa?

JAV ligų kontrolės ir prevencijos centro mokslininkai peržiūrėjo 4226 neįvežtinius COVID-19 ligos atvejus. Kaip ir Kinijoje atliktuose tyrimuose, taip ir šiame pažymėta, kad liga stipriau paveikia vyresnius nei 65 metų žmones - simptomai stipriausiai prispaudžia 85 ir vyresnius žmones. To ir buvo galima tikėtis - nuo pat pradžių žinoma, kad ši pandemija yra pavojingiausia vyresniems žmonėms. Tačiau jus gali nustebinti faktas, kad į ligonines dažnai patenka ir gerokai jaunesni užsikrėtusieji.

Net 38 % hospitalizuotų COVID-19 pacientų JAV yra 20-54 metų amžiaus. Net 12 % susirgusių sunkiai ir patekusių į intensyvios priežiūros skyrius yra 20-44 metų amžiaus, 36 % - 45-64 metų amžiaus. Nors akivaizdu, kad jaunesni žmonės yra paveikiami mažiau, bet jų ligoninėse vis tiek yra daugiau nei buvo galima tikėtis. Tiesa, tik mažiau nei 1 % hospitalizuotų pacientų buvo jaunesni nei 19 metų amžiaus ir šioje grupėje JAV kol kas nėra mirčių.

Virusologė Deborah Birx Baltuosiuose Rūmuose aiškino, kad tokie duomenys gali būti susiję su kitomis sveikatos problemomis. „Gali būti trisdešimties, bet jei turėjai Hodžkino ligą ar kitą limfomos formą susidursi su didesne rizika. Taigi, kiekvienoje amžiaus grupėje egzistuoja rizikos grupės.“ JAV ligų kontrolės ir prevencijos centro specialistai taip pat pažymėjo, kad į intensyvios terapijos skyrių patenka visų amžiaus grupių žmonės, o ir mirtis gali ištikti bet kurį. Kitaip tariant, kitos sveikatos problemos, panašu, yra didesnis rizikos faktorius nei amžius.

Galiausiai, mokslininkai išskyrė ir dar vieną jaunų žmonių problemą. Kadangi jie mano, kad yra labai stiprūs ir nepažeidžiami, jie gali nesilaikyti rekomendacijų net susirgę. Tai yra, jie ignoruoja simptomus ir švaisto energiją, vartoja alkoholinius gėrimus, pakankamai nesiilsi. Tikėtina, kad nemaža dalis jaunų COVID-19 liga sergančių žmonių net nesikreipia į gydymo įstaigas diagnozei. Tai gali turėti ir liūdnų pasekmių, nes žmonės ne visada tiksliai įvertina savo kitų sveikatos problemų keliamą riziką.

COVID-19 yra pavojingesnė sergantiems arba sirgusiems onkologinėmis ligomis, organų nepakankamumu, širdies ligomis, astma, infekuotiems ŽIV, turintiems žymaus viršsvorio.

 

Parengta pagal:
Nearly 40% of hospitalizations in U.S. COVID-19 cases involve adults under 55

Informacija iš:

technologijos.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos