vaistai.lt

Kokios muzikos klausote? Naujas tyrimas išduoda, kad psichopatai labai mėgsta vieną žanrą (1457/0) 

Kokios muzikos klausote? Naujas tyrimas išduoda, kad psichopatai labai mėgsta vieną žanrąNiujorko Universiteto mokslininkai po savo atlikto tyrimo sako tiesiai - muzikinis skonis gali tapti diagnozės įrankiu, bandant atpažinti psichopatus. Visai ką tik atliktas tyrimas, kuris iš pat pradžių daug nežadėjo, pabandė susieti tai, kokią muziką žmogus klausosi ir mėgsta, su tuo, kokia jo psichinė sveikata. Pasirodo, ištisos koncertų salės gali būti pilnos psichopatų!

Jei rimtai, Niujorko Universiteto mokslininkai norėjo pažiūrėti, kokios muzikos klausosi psichopatai. Pasirodo, jiems labai patinka repas. 200 tyrimo dalyvių turėjo paklausyti 260 muzikos kūrinių, o po to atsakyti į keletą klausimų. Psichopatija nebūtinai yra sunkus, gyvenimo kokybę žalojantis sutrikimas - įmanomos ir lengvesnės formos. Todėl tuomet tyrimo dalyviai turėjo atlikti testą, kuris nurodė jų polinkį į psichopatiją. Teliko sujungti taškus - kokia muzika jiems labiausiai patiko.

Iš tikrųjų, jau skaitant šį tyrimo planą darosi aišku, kad tikimybė, jog jokio aiškaus rezultato nebus įmanoma pastebėti, buvo labai didelė. Tačiau mokslininkai ir patys nustebo pastebėję aiškų ryšį - beveik visi žmonės su aiškiais psichopatiniais bruožais labai mėgo repo dainas. Tie, kurie turėjo mažiausiai psichopatinių bruožų, labiau mėgo pop stilių. Hanibalas Lekteris, garsaus filmo personažas, mėgo klasikinę muziką, tačiau panašu, kad realybėje jis būtų klausęs repo.

Visgi, negalima pamiršti ir akivaizdžios tiesos. Net jei dauguma psichopatų klausosi repo, tikrai ne dauguma žmonių, kurie mėgsta šią muziką, yra psichopatai. Mokslininkai nori atlikti išsamesnius tyrimus, tačiau pastebėtas ryšys jiems atrodo labai tvirtas. Iš tikrųjų, toks tvirtas, kad muzikinis skonis gali padėti diagnozuoti sutrikimą.

Psichopatai retai kada geranoriškai bendrauja su medikais, kad būtų tinkamai diagnozuoti. Todėl reikia surinkti visus įmanomus bruožus, kuriais pasižymi psichopatai, ir pagal juos diagnozuoti šį sutrikimą. Taigi, vien repo muzikos klausymas psichopato neišduoda.

Informacija iš:

technologijos.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos