vaistai.lt

Kokių gydomųjų savybių turi bulvės (4555/0) 

Kokių gydomųjų savybių turi bulvėsTai, kad bulvės gelbsti nuo įvairių negalavimų, jau seniai ne paslaptis, tačiau kaip jas tinkamai naudoti?

Bulvėse gausu įvairių vitaminų, organinių rūgščių, mineralinių druskų, mikroelementų, nepakeičiamų aminorūgščių, be to, šių daržovių visuomet rasime kiekvienos šeimininkės namuose. Reikia paminėti, kad bulvių gumbai pasižymi uždegimą ir spazmus malšinančiu, žaizdų gijimą skatinančiu, skysčius varančiu poveikiu. Taip pat turi teigiamą įtaką šokinėjančiam kraujospūdžiui, širdies ir kraujagyslių sistemai. Peršalimas irgi ne bėda: jei turite bulvių – karšti jų garai padeda gydyti kvėpavimo takų ligas, malšina aštrų kosulį.

► Jei kamuoja aukšta temperatūra...

Iškart griebiamės tablečių, kurios turėtų numušti ją, ar ne? Tačiau galima išbandyti ir kitą būdą: sutrinkite stambia tarka kelias žalias bulves ir sumaišykite su šaukštu acto. Tuomet gautą masę sudėkite ant keliais sluoksniais sulankstytos marlės ir suriškite taip, kad būtų patogu laikyti. Dėkite ant kaktos, blauzdų. Uždėjusios kompresą ant kaktos, palaikykite kurį laiką, o vėliau pakeiskite nauju.

► Peršalimas, sloga

Liaudies medicinoje populiaru gydytis karštų bulvių garų inhaliacijomis. Tam labiausiai tinka mažesnės, o ir virti jas patartina nedideliame kiekyje vandens, kad išsiskirtų visos naudingosios medžiagos. Beje, bulvės dažniausiai verdamos su lupenomis. Būtų idealu, jei prieš inhaliaciją šiltai apsirengtumėte ir, užsidengę galvą rankšluosčiu, kvėpuotumėte 10–15 minučių. Po inhaliacijų, kad poveikis būtų stipresnis, geriausia lįsti lovon ir šiltai apsikloti.

► Faringitas

Toms, kurioms teko susidurti su šia nemalonia liga, aišku, kad taip lengvai ji nepasiduoda. Išbandykite bulvių sultis: sutrinkite kelias, perkoškite per marlę ir skalaukite gerklę kelis kartus per dieną.

► Kosulys, užkimęs balsas

Bulvių inhaliacijos šiuo atveju tiesiog nepakeičiamos. Virkite jas neluptas nedideliame kiekyje vandens, kai bus tinkamos, vandenį nupilkite ir įberkite šaukštą druskos. Užsidengę galvą rankšluosčiu, kvėpuokite 10–15 minučių.

► Išsiplėtusios venos

Ši problema kamuoja vis daugiau moterų. Gydyti ją patariama įvairiai. Vienas iš būdų – bulvių sultys. Jomis reikėtų tepti nerimą keliančias vietas arba dėti kompresus, suvilgytus bulvių sultimis.

► Reumatizmas

Vandenyje pavirinkite bulvių lupenas, o kai nuoviras vos pravės, tuomet šiltoje vonelėje mirkykite rankas ir kojas apie 20 minučių. Praėjus nurodytam laikui, nuplaukite rankas ir kojas šiltu švariu vandeniu ir ištepkite ricinų aliejumi.

► Gastritas

Sakoma, kad bulvių sultys, ypač rožinių, puikiai padeda nuo gastrito. Sutrinkite kelias bulves ir per marlę išspauskite sultis. Ryte patariama gerti po 2–3 valg. š. valandą prie pusryčius, o vakare – 30 min. prieš miegą. Po dešimties dienų būtina padaryti pertrauką. 

► Bulvių kaukė sausai, pleiskanotai odai

Išvirkite kelias bulves su lupena, vėliau nulupkite, sutrinkite su nedideliu kiekiu grietinės ar grietinėlės ir dar šiltą dėkite ant veido odos. Palikite 15 minučių. Praėjus nurodytam laikui, nuplaukite kaukę, veidą švelniai nusausinkite rankšluosčiu ir tuomet pamaitinkite riebiu kremu.

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos