vaistai.lt

Kokių klaidų vengti renkantis odontologijos kliniką? (812/0) 

Kokių klaidų vengti renkantis odontologijos kliniką?Tikriausiai kiekvienas nori rasti geriausią dantų gydytoją, tačiau tai padaryti ne visuomet lengva. Šiais laikais yra daugybė klinikų, kuriose dirba įvairios kvalifikacijos specialistai: odontologai, ortodontai, endodontai, dantų technikai ir kiti. Kartais gali būti išties sunku savarankiškai nuspręsti, kas labiausiai tinka individualiu atveju. Jeigu ieškote idealaus varianto, verta sužinoti, kokių klaidų vengti renkantis odontologijos kliniką.

1. Labiausiai akcentuojama paslaugų kaina

Visiškai normalu, jog paslaugų kaina yra svarbus specialisto ar klinikos pasirinkimo kriterijus. Tačiau, norint tinkamai pasirūpinti savo dantų ir burnos būkle, tai neturėtų tapti esminiu dalyku. Svarbu suprasti, kad aukštos kokybės paslaugos dažniausiai kainuoja daugiau. Visų pirma, jas teikia savo srities profesionalai, kurie kruopščiai įvertina kiekvieno paciento būklę ir parenka tinkamiausią sprendimą.

Antra, procedūrų metu naudojama moderni įranga ir šiuolaikiški gydymo metodai. Tai leidžia užtikrinti neskausmingas, pakankamai greitas procedūras ir ilgaamžius jų rezultatus. Kartais pataupyti tikrai verta ir reikia, tačiau nerekomenduojama to daryti aukojant gerą dantų būklę.

2. Renkamasi pagal klinikos vietą

Arčiau nebūtinai reiškia geriau. Šiais laikais, kai susisiekimas yra pakankamai patogus, odontologijos klinika Vilniuje gali būti lengvai ir greitai pasiekiama iš bet kurio šalies kampelio, net ir neturint nuosavo automobilio. Iš anksto susitarus dėl vizito pas gydytoją, belieka tinkamai susiplanuoti savo laiką.

Jau kurį laiką ieškote specialistų, kuriais galėtumėte visiškai pasitikėti? Tuomet „Ozo“ klinika – tai, ką verta rinktis. Čia teikiamos plataus spektro paslaugos, tokios kaip dantų plombavimas, protezavimas, balinimas, kanalų gydymas ir dar daugiau. Todėl net jei gyvenate ne Vilniuje, atvykę čia nepasigailėsite.

3. Plačiau nepasidomima klinika ir (arba) specialistais

Prieš pasirenkant odontologijos kliniką, rekomenduojama atlikti detalią paiešką. Svarbu plačiau pasidomėti apie ten dirbančius specialistus, jų kompetenciją, patirtį, teikiamų paslaugų spektrą, naudojamą įrangą ir panašiai. Tai padeda lengviau suprasti, ar dominanti klinika išties atitinka individualius lūkesčius ir poreikius.

Informatyvioje ir tvarkingoje interneto svetainėje patogiai pateikiami klinikos kontaktai, teikiamų paslaugų ir personalo aprašymas. Naujienų skiltyje, jeigu tokia yra, galima rasti naudingų patarimų, kaip numalšinti danties skausmą, pasirūpinti tinkama burnos higiena ir panašiai.

4. Neįvertinamas specialisto bendravimas

Kad ir kokios kvalifikacijos specialistas bebūtų, jis turėtų bendrauti maloniai ir profesionaliai. Būtent tai leidžia užtikrinti geriausią paciento patirtį. Labai svarbu, kad gydytojas būtų atviras, išklausantis ir jokiu būdu nesmerkiantis. Jeigu bendraudami su specialistu jaučiatės nemaloniai, tai gali būti ženklas, kad jis skirtas tiesiog ne jums.

Žinoma, siekiant geriausių rezultatų, svarbu nepamiršti abipusio bendradarbiavimo. Tai reiškia, jog pacientas turėtų suteikti gydytojui visą reikalingą informaciją, pavyzdžiui, susijusią su tam tikrų vaistų vartojimu, gretutinėmis ligomis ir panašiai. Tai specialistui leidžia geriau įvertinti individualią būklę ir rasti efektyviausią sprendimą.

5. Neatsižvelgiama į atsiliepimus arba jie vertinami „aklai“

Dar vienas kriterijus, kurio rekomenduojama nepamiršti renkantis odontologijos kliniką, yra buvusių ir esamų klientų atsiliepimai. Jie gali padėti susidaryti aiškesnę nuomonę apie toje klinikoje teikiamų paslaugų kokybę, darbuotojų kompetencijas. Visgi, tikriausiai apie daugelį odontologijos klinikų galima rasti įvairių atsiliepimų – tiek itin gerų, tiek prastesnių. Todėl svarbu kritiškai vertinti kitų žmonių nuomonę. Vienas ar keletas galbūt ne pačių geriausių atsiliepimų tarp daugybės teigiamų, arba atvirkščiai, nenusako specialistų kompetencijos.

Atsižvelgus į šiuos patarimus, išsirinkti odontologijos kliniką gali būti žymiai paprasčiau. Nepatingėkite šiai paieškai skirti šiek tiek daugiau laiko – juk nuo jos rezultatų priklauso jūsų dantų ir bendra burnos sveikata.

 







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos