vaistai.lt

Kompleksų nuodėmklausiai: kam patikėti savo paslaptis? (8701/0) 

Kompleksų nuodėmklausiai: kam patikėti savo paslaptis?Dėl didesnių ar mažesnių išvaizdos trūkumų kompleksuojančiam ir pagalbos ieškančiam žmogui gali būti nelengva išsirinkti plastikos chirurgą, kuriam patikėtų savo paslaptis ir lūkesčius. Kokiais kriterijais reikėtų vadovautis ieškant plastikos chirurgo, pasakoja Domantas Rainys, klinikos „Grožio chirurgija“ plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojas.

Aiškūs lūkesčiai

Svarbu suprasti, kad plastinė chirurgija neturėtų būti akimirkos užgaida. Todėl, visų pirma, žmogus, žiūrėdamas į veidrodį, turėtų atsakyti į klausimus, ką nori savyje pakeisti, kodėl tai jam nepatinka ir ar tikrai to reikia. Kita vertus, dažnai žmonės ilgą laiką gyvena su varginančiais kompleksais, išvaizdos ir sveikatos problemomis, ir vis nesiryžta ieškoti pagalbos.

Tiek pirmu, tiek antru atveju reikėtų nebijoti kreiptis į specialistą, kuris galėtų įvertinti situaciją, parekomenduoti sprendimus. Plastikos chirurgo paieškas dažnas pradeda naršydamas internete, klausdamas patarimo artimųjų ar pažįstamų.

Vis dėlto kiekvieno atvejis, prioritetai, galų gale charakterio bruožai yra skirtingi, todėl svarstant apie pokyčius rekomenduojama neapsiriboti viena nuomone ir apsilankyti bent pas kelis specialistus konsultacijai. Tokiu būdu galima palyginti gydytojų požiūrį, metodiką, bendravimą, nes galutiniam pasitenkinimui rezultatu turi įtakos daug faktorių, tarp kurių yra ir paciento ir gydytojo ryšys.

Konsultacijų metu svarbiausia atvirai papasakoti apie savo problemas, taip pat nesidrovėti užduoti kuo daugiau klausimų specialistui. Kai kurių situacijų sprendimui, pavyzdžiui, veido atjauninimo, rekomenduojama į konsultaciją atsinešti savo jaunystės nuotraukų, o jeigu ruošiatės kitokiai procedūrai – patariama internete paieškoti trokštamo rezultato pavyzdžių ir parodyti juos gydytojui. Kuo aiškiau pacientas išsakys savo lūkesčius, tuo konkrečiau gydytojas galės atsakyti, ką įmanoma pasiekti ir kaip tai padaryti.

Kuo daugiau klausimų, tuo geriau

Kiekvienas plastikos chirurgas tam tikra prasme yra ir psichologas, kurio darbas nėra įtikinti pacientą operuotis, bet suteikti jam visą informaciją ir tokiu būdu padėti pačiam priimti sprendimą.

Pirmosios konsultacijos tikslas yra papasakoti pacientui procedūros ar operacijos principus, pasiruošimo jai rekomendacijas bei visas galimas situacijas, tiek teigiamas, tiek neigiamas. Tačiau dažnai žmonės nedrįsta, o kartais ir sąmoningai nenori, pasidomėti iššūkiais ir pavojais, susijusiais su plastine chirurgija. Be to, taip pat pravartu susipažinti su rekomendacijomis dėl asmens higienos ir žaizdų priežiūros, vaistų vartojimo, fizinio aktyvumo apribojimo ar optimalaus grįžimo prie kasdienės veiklos.

Pačiam pacientui vertėtų susikoncentruoti ne tik į laukiamus rezultatus, bet nepabijoti paklausti, pavyzdžiui, kaip gydytojas ir jo atstovaujama klinika pagelbėtų, jei nutiktų kažkas netikėto. Taip pat rekomenduojama pasidomėti, kokias operacijas gydytojas atlieka dažniausiai ir kurioje srityje specializuojasi – juk ne gydytojo amžius, o darbinė patirtis yra svarbiausia vertinant kompetenciją. Tuo atveju, jei jūsų aplankytas plastikos chirurgas neatlieka tam tikrų operacijų, jis dažniausiai rekomenduoja savo kolegą.

Gali atsisakyti operuoti

Kartais pasitaiko ir tokių situacijų, kai plastikos chirurgai patys atsisako daryti operaciją dėl tam tikrų priežasčių. Pavyzdžiui, tėvai atveda savo vaiką į kliniką dėl atlėpusių ausų sakydami, kad jiems tai yra negražu, ir nuogąstaudami dėl galimų patyčių. Tačiau pokyčių turi norėti ir pats vaikas, todėl neretai chirurgas sutinka atlikti operaciją tik tuomet, kai išgirsta vaiko nuomonę ir pritarimą.

Kai kurie suaugusieji ateina vedini klaidingų stereotipų, pasitaiko ir psichologinių sutrikimų turinčių žmonių, kurie yra nepagrįstai nepatenkinti savo kūnu. Tokiais atvejais tenka atsisakyti atlikti operaciją dėl chirurgo ir paciento estetikos normų suvokimo skirtumų.

Kai lieka tik išsirinkti datą

Plastikos chirurgai akcentuoja, kad tik pacientui išsiaiškinus savo norus ir lūkesčius, išsamiai pasikalbėjus su keliais specialistais, sužinojus, kas laukia prieš procedūrą ar operaciją ir po jų, detaliai aptarus apmokėjimo tvarką, galima ramiai žengti kitą lemiamą žingsnį.

Kompetentingas gydytojas gebės sukurti savo pacientui jaukią ir patikimą aplinką, o žmogus bus garantuotas, kad juo bus profesionaliai pasirūpinta. Kaip teigia patys specialistai, plastinės chirurgijos tikslas yra susijęs ne vien su išoriniais, bet ir su vidiniais žmogaus pokyčiais, po kurių jis atsikrato kompleksų ir vėl pradeda džiaugtis savo atvaizdu veidrodyje.

 

Informacija iš:

Vakarų Lietuvos Medicina

 

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos