vaistai.lt

Koronaviruso infekcijos metu − keleivių sveikatos patikra Vilniaus oro uoste (500/0) 

Koronaviruso infekcijos metu − keleivių sveikatos patikra Vilniaus oro uoste2020 m. pirmąją balandžio savaitę Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro visuomenės sveikatos specialistai, komandiruoti į Nacionalinį visuomenės centrą siekiant užtikrinti nepalankios epideminės situacijos dėl COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) valdymą, vykdė atvykstančių keleivių sveikatos patikrą Vilniaus oro uoste, rūpinosi jų nugabenimu į saviizoliacijos vietas savivaldybėse.

Visų atvykstančių keleivių sveikatos patikra buvo vykdoma su termovizoriaus pagalba. Karščiuojančių keleivių temperatūra buvo matuojama papildomai tris kartus termometru. Grįžusieji į Lietuvą koronaviruso infekcijos metu dar lėktuve privalėjo užpildyti išduotą anketą − sutikimą būti izoliuotiems namuose ar savivaldybės numatytose patalpose, pagal poreikį patikslintą anketą atiduoti jau oro uosto atvykimo terminale visuomenės sveikatos specialistams. Specialistai atvykusiuosius konsultavo dėl saviizoliacijos sąlygų koronaviruso infekcijos metu, informavo, kokios pasekmės gresia jų bei artimųjų sveikatai ir kokia atsakomybė yra numatyta jų nesilaikant. Visuomenės sveikatos specialistams gana dažnai vietoje tekdavo spręsti įvairias atvykusiųjų socialines ir psichologines problemas. Specialistų pastangų dėka visi atvykę Lietuvos piliečiai saugiai išvykdavo į saviizoliacijos vietas savivaldybėse.

Primename, kad Lietuvos oro uostuose visų be išimties atvykstančių keleivių sveikatos patikra buvo pradėta nuo 2020 m. kovo 14 dienos, ją vykdė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro arba kitų Sveikatos apsaugos ministerijai pavaldžių įstaigų komandiruoti specialistai su taikos meto užduotis vykdančių Krašto apsaugos savanorių pajėgų karių savanorių ir Šaulių sąjungos narių pagalba.

Visuomenės sveikatos specialistai primena, kad norint sumažinti riziką užsikrėsti koronaviruso infekcija, karantino metu visiems be išimties Lietuvos gyventojams būtina laikytis prevencinių priemonių:

  • maksimaliai vengti susibūrimų;
  • bendraujant išlaikyti daugiau kaip 2 metrų atstumą vienas nuo kito ir bendrauti ne ilgiau nei 15 min.;
  • skirti ypatingą dėmesį asmens higienos reikalavimams (laikytis rankų higienos, kosėjimo ir čiaudėjimo etiketo);
  • dezinfekuoti darbo ir namų paviršius;
  • dėvėti medicinines kaukes bei vienkartines pirštines;
  • esant galimybei dirbti iš namų;
  • pajutus ligos simptomus kreiptis medikų pagalbos telefonu 1808, nevykti patiems į gydymo įstaigas.

Karantino režimo trukmė – nuo kovo 16 d. 00 val. iki balandžio 13 d. 24 val.

Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro informacija

 

Informacija iš:

Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centras 

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos