vaistai.lt

Kosmetikė: ilgalaikis makiažas gali atrodyti natūraliai (1507/0) 

Kosmetikė: ilgalaikis makiažas gali atrodyti natūraliaiNepriekaištingas makiažas – kiekvienos veiklios, drąsios, savimi pasitikinčios moters įvaizdžio dalis. Tačiau ne visos turime laiko ir gebėjimų kasryt tobulai išryškinti savo veido bruožus. Laimė, grožio meistrai sugalvojo permanentinį makiažą.

Veido bruožai daro mus išskirtines ir savitai gražias, o naudodamos kosmetikos priemones galime išryškinti privalumus. Tačiau natūraliai tankiais, ryškiais, simetriškais antakiais, proporcingomis, ryškiomis lūpomis, išraiškingu žvilgsniu galime pasigirti reta. Kad kasdien nereikėtų „nusipiešti veido“, o vakare jo nusiplauti, išretėjusius antakius, nelygią lūpų liniją, blankius veido bruožus galima padailinti ilgalaikėmis grožio procedūromis.

„Permanentinis makiažas atliekamas antakių, lūpų, akių vokų srityje. Procedūros metu reikiamos spalvos pigmentas suleidžiamas į poodį. Tai atliekama aparatu su įstatoma adatėle, primenančiu rašiklį. Vidutiniškai procedūra užtrunka apie 2 valandas. Prieš ją atliekant naudojami skausmą malšinantys vaistai, todėl diskomfortas neturėtų būti jaučiamas, – pasakoja A. Martyniukienė. – Tačiau kiekvieno žmogaus oda skirtingai jautri, tad kai kurios moterys gali jausti nemalonų dilgčiojimą, o galbūt ir nedidelį skausmą. Tačiau klaidinga manyti, kad permanentinis makiažas toks pats skausmingas, kaip tatuiruotės. Darant visą gyvenimą ant kūno liksiantį piešinį dažai leidžiami į daug gilesnį odos sluoksnį."

Sutaupoma laiko ir pinigų

Statistikos duomenimis, keturios iš penkių šiuolaikinių moterų dekoratyvinę kosmetiką naudoja kasdien. Dažniausiai naudojamas priemones – blakstienų tušą, lūpdažį, kontūro pieštukus – moterys nuo 16 iki 65 metų perka ne mažiau nei 5 kartus per metus. Per gyvenimą vien grožio priemonėms išleidžiame kelis tūkstančius eurų!

Kasdien užtrunkame keliolika minučių, o jei ruošiamės į vakarėlį ar svarbų renginį, laikas prie veidrodžio išsitęsia ir iki valandos.

„Ilgalaikės grožio procedūros iš tiesų sutaupo daugybę laiko, nes atsibundate jau gražios. Belieka nusiprausti, pasitepti drėkinamuoju kremu, jei reikia – kremine pudra ir viskas, – kalba manikiūrininkė-kosmetikė.

– Ilgalaikio makiažo kainos, lyginant su tuo, kiek laiko nereikės sukti galvos dėl kosmetikos įsigijimo, nėra labai didelės. Suprantama, jos priklauso nuo pasirinktų paslaugų, grožio salono, permanentinio makiažo specialisto. Vidutiniškai, nusprendus pasitobulinti lūpas, grožio salone sumokėsite nuo 120 iki 220 eurų. Kiek mažesnis kainų svyravimas norint padailinti akių vokų liniją – kainos nuo 150 iki 200 eurų. Na, o ryškiems, tankiems antakiams išleisite nuo 80 iki 200 eurų.

Nors vienam kartui išleisti tokią sumą grožio procedūrai gali būti ir nelabai smagu, tačiau nepamirškite, kad permanentinis makiažas daromas maždaug 2–3 metams.“

Atidžiai rinkitės specialistą

Kad išėjus iš grožio salono, nereiktų slėptis nuo aplinkinių, labai svarbu savo grožį patikėti šios srities profesionalui.

„Ilgalaikis makiažas atliekamas daugelyje grožio salonų, tad ir specialistų labai daug. Jei nusprendėte atlikti ilgalaikio makiažo procedūrą, nepagailėkite laiko paieškoti tinkamo žmogaus. Labai svarbu, kad kosmetologas būtų baigęs parengiamuosius kursus, turėtų patirties šioje srityje, atsakytų į visus iškilusius klausimus, aptartų procedūros eigą, jos rezultatą, įspėtų apie galimus nepatogumus.

Renkantis permanentinio makiažo specialistą, svarbi grožio salono reputacija, klienčių atsiliepimai, atliktų darbų nuotraukos“, – pabrėžia A. Martyniukienė. – Tikrai pasitaiko neprofesionalių specialistų, kurie neišmano savo darbo, padaro klaidų, kurias tenka taisyti tikriems profesionalams. Klientei – tai dvigubos išlaidos ir ilgam sugadinta nuotaika.“

Nauja technologija

„Mikropigmentacija – tai nauja ilgalaikio makiažo formavimo technika. Procedūra atliekama naudojant įrankį, kurį sudaro ne viena, o net 7–16 adatėlių. Imituojant ilgesnius ir trumpesnius plaukelius pagal natūralių antakio plaukelių augimą, stengiamasi sukurti kuo realistiškesnį vaizdą.

Kiekvieno žmogaus veido savybės yra unikalios, tad atliekant procedūrą suformuojama būtent jūsų bruožams tinkama antakių forma. Procedūros ilgaamžiškumas priklauso nuo odos tipo, jos regeneracijos spartos, gyveno būdo, išorinių ir vidinių organizmo dirgiklių (kosmetinių priemonių, saulės, cheminių priemonių naudojimo ir t. t.). Vidutiniškai procedūrą reikia atnaujinti po 1 metų.

Procedūros metu naudojami anestetikai. Naudojami pigmentai blunka tolygiai, po procedūros matosi tik nedidelis paraudimas.

Po šios procedūros moterys gali džiaugtis ypač natūraliu antakių vaizdu, nes ši technika natūraliausiai imituoja plaukelius“, – patikina specialistė.

Blakstienos kaip reklamoje

Dangų siekiančios, tankios, viliojančios blakstienos dažniausiai neatsiranda pasidažius net ir brangiausiu blakstienų tušu. Tačiau jų priauginimo procedūra garantuoja, kad turėsite būtent tokias.

„Priaugintos blakstienos paryškina akių formą, o žvilgsnis tampa itin išraiškingas. Procedūra trunka apie 2–3 valandas, o rezultatas išlieka apie mėnesį. Kad priaugintos blakstienos būtų visada gražios, kas 2–4 savaites reikėtų atlikti korekciją, – sako pašnekovė. – Blakstienų priauginimas kainuoja nuo 20 iki 40 eurų. Korekcija nuo 15 iki 25 eurų.

Priauginimo metu klientė patogiai įsitaiso ir guli užsimerkusi, o pati procedūra beveik nejuntama. Specialiu skysčiu nuvalomos natūralios blakstienos ir paruošiamos procedūrai. Apatinės blakstienos specialiu pleistru ar silikonine pagalvėle atskiriamos nuo viršutinių. Jei atliekamas klasikinis blakstienų priauginimas, viena dirbtinė blakstiena klijuojama prie vienos natūralios. Jei atliekamas tankumo suteikiantis blakstienų priauginimas, ant vienos natūralios blakstienos klijuojamos 2–6.

Priaugintų blakstienų priežiūra nėra labai sudėtinga. Po procedūros 24 valandas patariama nedrėkinti akių. Vėliau netepti odos aplink akis riebiais kremais, o makiažą valyti prausikliu ar losjonu, nenaudoti pienelių ar aliejukų. Geriau vengti blakstienų tušo, rečiau lankytis pirtyse, saunose, nes dirbtinės blakstienos ir klijai nėra atsparūs karščiui.“

Nepriekaištingas manikiūras

Ilgalaikis lakavimas – tikras išsigelbėjimas moterims, neturinčioms pakankamai laiko rūpintis savo nagų ir rankų priežiūra kiekvieną dieną. Manikiūrininkė kruopščiai sutvarko nagus ir padengia lako sluoksniu. „Šis specialus lakas stingsta UV, LED šviesoje ir ant nagų laikosi 2–4 savaites – tai didžiausias šios procedūros privalumas, – sako manikiūrininkė-kosmetikė. – Ši procedūra labai praktiška, tik ką nulakuoti nagai jau būna išdžiūvę, nereikia gaišti laiko, negrabiai imti daiktų.

Ilgalaikis lakavimas nekenkia natūraliam nagui, jei procedūra atliekama kokybiškai, nepažeidžiant nago, taip pat jei naudojamos kokybiškos priemonės. Norint pašalinti nuo nago laką, tam naudojama speciali priemonė, nago paviršius sušiaušiamas dilde, kad taptų matinis. Nagai padengiami specialiu valikliu, maždaug po 10 min. lakas suminkštėja ir yra pašalinamas nuo natūralaus nago, naudojant specialų saugų įrankį.

Jei nagai silpni, lūžinėja, sluoksniuojasi, juos atgaivinti galima pamirkius šilto aliejaus vonelėje, naudojant specialų aliejuką skirtą nagams bei odelėms, lakuojant specialiomis priemonėmis, skirtomis nagui stiprinti, palepinant rankas parafino vonele. Visgi jei natūralūs nagai yra labai silpni, sluoksniuojasi, gelinio lakavimo procedūra nepatartina. Pirmiau sustiprinkite savo nagus.

 

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos