vaistai.lt

Kraujo tyrimai Klaipėdoje: nebūkite abejingi savo sveikatai (814/0) 

Kraujo tyrimai Klaipėdoje: nebūkite abejingi savo sveikataiDažnai skubėdami, be sustojimo sukdamiesi darbų ir rūpesčių verpete,  nekreipiame dėmesio į organizmo siunčiamus signalus, jog laikas sustoti ir pasirūpinti savo sveikata. Vaistininko rekomenduoti vaistai – tai viskas, kuo pagelbėjame sau pajutus vienokį ar kitokį negalavimą. Pažįstama situacija? Tik nuvykę pas gydytoją, kuris atliks reikiamus tyrimus, sužinosite tikrąją savo negalavimo priežastį ir kokie vaistai jums reikalingi. Bene dažniausiai pacientui atliekami kraujo tyrimai gali atskleisti be galo daug informacijos apie jo sveikatą.

Organizme nuolat vyksta įvairios fiziologinės reakcijos, kurių metu kiekvienas organas į kraują išskiria tam tikras medžiagas. Jeigu žmogaus organizmas sveikas, tos į kraują išskiriamos medžiagos atitinka reikiamas normas. Tačiau, vos tik sutrikus kuriai nors funkcijai, kraujyje iškarto atsiranda pakitimų. Kraujo tyrimai dažnai leidžia diagnozuoti ligą dar ankstyvoje jos stadijoje. Bendras kraujo tyrimas gali parodyti gana siaurą galimų ligų spektrą. Gydytojai dažnai skiria išsamesnius kraujo tyrimus, kurie leis aptikti pokyčius bet kuriamo žmogaus kūno organe.

Pasidomėjus pajūrio gydymo įstaigų teikiamomis paslaugomis, galima teigti,  jog kraujo tyrimai Klaipėdoje atliekami gana išsamiai tiek poliklinikose, tiek privačiose gydymo įstaigose. Šie tyrimai padės atsekti bet kokios kilmės infekcijas, diagnozuoti mažakraujystę, diabetą ir netgi vėžį. Leukocitų normos nukrypimai įspėja apie organizmo alergines reakcijas, virusinius uždegimus ar tuberkuliozę. Nuoširdus jūsų pokalbis su gydytoju, neslepiant jokių jaučiamų simptomų ir išsamiai atliktas kraujo tyrimas, medikams leis laiku diagnozuoti bet kokią ligą ir laiku sustabdyti jos progresavimą.

Rekomendacijos ruošiantis atlikti kraujo tyrimą

Dažnai kai kurie faktoriai gali lemti netikslius kraujo tyrimus. Kad taip neįvyktų, medikai rekomenduoja:

  • prieš kraujo tyrimą pacientas turi būti nevalgęs ir negėręs apie 8 valandas.  Jeigu labai troškina, galima išgerti tik šiek tiek vandens. Prieš bendrą kraujo tyrimą nevalgyti reikia apie 3 valandas;
  • prieš tyrimą  1-2 dienas vengti labai riebaus ir saldaus maisto, alkoholio;
  • likus valandai iki tyrimo geriau nerūkyti;
  • prieš tyrimą vengti didesnio fizinio krūvio ir streso;
  • jeigu ruošiatės pradėti vartoti kažkokius vaistus, geriau tyrimą atlikti dar to nepradėjus. Jei jau vartojate, derėtų apie tai įspėti gydytoją ar imantį kraują laborantą.

Pajūrio medikai tvirtina, jog kraujo tyrimai Klaipėdoje atliekami, ne tik sunegalavusiems, bet ir norintiems pasitikrinti profilaktiškai. Koks amžius tinkamiausias tikrintis profilaktiškai? Manoma, jog tą daryti ir galima, ir reikia  visą gyvenimą, nuo pat gimimo iki brandaus amžiaus. Ne visada  jaunas amžius apsaugo nuo ūmios ar lėtinės ligos. Tad, pirmiausia savo sveikata rūpikitės patys. Tuomet ir medikų pastangos jums padėti, užklupus netikėtai ligai, bus efektyvesnės.

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos