vaistai.lt

Kviečia vieša paskaita apie tuberkuliozę (1222/0) 

Kviečia vieša paskaita apie tuberkuliozęUžkrečiamųjų ligų ir AIDS centras minėdamas Tarptautinę tuberkuliozės dieną kviečia pažiūrėti viešą paskaitą apie šią sunkią ir klastingą ligą. Paskaitą surasite interneto svetainėje ulac.lt.

Ne kiekvienas užsikrėtęs tuberkulioze (TB)  suserga šia liga. Tačiau yra daug kitų ligų, su kuriomis paprasta supainioti TB. Kokie svarbiausi  TB simptomai ir kokius klausimus turėtume užduoti sau, jei įtariame ligą? Kodėl svarbu tiksliai vykdyti gydytojo nurodymus ir laiku išgerti vaistus? Į šiuos ir daugybę kitų klausimų viešoje paskaitoje apie TB atsakys prof. dr. Saulius Čaplinskas, Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro direktorius.

Kovo 24-oji - pasaulinė tuberkuliozės diena, kurios šūkis „Susitelkę įveikime TB“.  Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis, Europos regione TB išlieka pagrindiniu visuomenės sveikatos iššūkiu. 2015 m. Europoje registruota 323 tūkst. naujų TB susirgimo atvejų (su atkryčiais) bei 32 tūkst. mirčių nuo tuberkuliozės. Dauguma (85 proc.) naujų TB atvejų, įskaitant atkryčius ir  91 proc. mirčių nuo TB registruojami aštuoniolikoje šalių, į kurių sąrašą patenka ir Lietuva.

Paskaitą apie TB surasite čia.

Informacija iš:

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos