vaistai.lt

Laikotės dietos? Triukai, kurie pravers, jei lankotės restorane (978/0) 

Laikotės dietos? Triukai, kurie pravers, jei lankotės restoraneKai laikotės dietos, visur, kur eitumėte, maistas jums gali būti netinkamas: per riebus, porcijos per didelės. Visgi nebūtina atsisakyti susitikti su drauge ar nueiti į gimtadienį vien dėl to, kad negalėsite nieko valgyti. Yra triukų, kuriais galite pasinaudoti.

Užsisakykite pirmas

Kai jūsų draugai pradės vardyti tai, ką jie užsisako, išgirdę apie sultingus kepsnius galite „paslysti“ ir užsisakyti tai, kas skamba kur kas skaniau. Vos išgirdę, kad draugai užsisako maistą, mandagiai paprašykite leisti jums pirmam tai padaryti. Tada, net jei norėsite, negalėsite savo garuose virtos lašišos su daržovėmis pakeisti į riebų kepsnį su bulvytėmis.

Neužkandžiaukite

Dažnai restoranuose pateikia užkandžių, kuriais galima mėgautis kol atneš užsakytus patiekalus. O būna ir taip, kad draugai užsisako užkandžių, kuriais galima mėgautis prie vyno taurės, Tai dažniausiai būna sūris, vytintas kumpis, kepta duona. Kuo toliau laikykitės nuo šių užkandžių, nes vos paragausite, visa jūsų dieta gali nueiti šuniui ant uodegos.

Išsiaiškinkite

Valgyti restorane ar kavinėje, kai laikotės dietos, gali būti tikras iššūkis. Jūs nežinote, kaip maistas ruošiamas, koks jo kaloringumas, kokia sudėtis ir pan. Tad prieš užsisakydami, būtinai padavėjo paklauskite šių dalykų:

  • kaip patiekalas paruošiamas, ar gali būti pakeistas;
  • kokie ingredientai yra naudojami;
  • kiek riebalų ir kalorijų turi;
  • kokie priedai prie patiekalo;
  • kokio dydžio porcijos, gal galima jas sumažinti.

Paprašykite daugiau daržovių

Kuo daugiau daržovių valgyti pataria visi dietologai. Kaip žinia, per dienas turėtume suvalgysite net penkias porcijas daržovių ir vaisių bei uogų. Jei tenka valgyti kavinėje, kai laikotės dietos, paprašykite, kad vietoj ryžių ar riebaus padažo paprasčiausiai įdėtų daugiau daržovių. Taip kur kas sumažinsite patiekalo kaloringumą, bet su maistu gausite visų reikalingų medžiagų. Jei gerbiamas klientas ir norima jam suteikti tinkamą aptarnavimą, įmanomi įvairūs sprendimai.

Apie ką dar turite pagalvoti?

Užsisakėte trintos sriubos? Deja, nežinote, ar virėjas nepagailėjo daržovių (šparagų, žiedinių kopūstų, žirnelių ir pan.), ar panaudojo paprasčiausią gudrybę – sriubą sutirštino miltais. Jei suvalgysite tokios sriubos, jūsų dietai tai tikrai pakenks.

Užsisakydami antrąjį patiekalą pasiteiraukite, ar kepsnys nebus apvoliotas džiūvėsėliuose. Atminkite, kad šaukštas džiūvėsėlių – tai net 15 g angliavandenių. O kepant į juos susigeria nemažai riebalų, kurie nėra patys sveikiausi. Tad jei tik įmanoma, prašykite mėsos, virtos garuose, ar nekeptos apvoliojant džiūvėsėliuose. Dar geriau – rinktis nekeptą patiekalą, pavyzdžiui, salotas.

Užsisakėte patiekalą, kuris bus pateikiamas su padažu? Būtinai išsiaiškinkite padažo sudėtį. Jei jo pagrindą sudaro daržovės, nieko tokio, bet jei jis miltinis, net nedidelis kiekis gali į užmarštį nugramzdinti visas jūsų pastangas. Paprašykite, kad jį jums patiektų atskirame indelyje, jei nuspręstumėte išvis atsisakyti jo.

Paprašykite, kad supakuotų išsinešti

Jei atnešė didžiulę porciją (neišsiaiškinote, kokio dydžio porcijos), tikrai neprivalote ją visą sukirsti. Paprašykite, kad likusį patiekalą supakuotų išsinešti – jūs klientas, mokate pinigus, tad turite tokią teisę. Be to, maisto švaistymas yra visiškas neatsakingumas ir nusižengimas gamtai.

 

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos