vaistai.lt

Ledinės eketės iššūkis paskleidė sveikatos ir geros nuotaikos virusą (1281/0) 

Ledinės eketės iššūkis paskleidė sveikatos ir geros nuotaikos virusą30 dienų ledinės eketės iššūkis įsibėgėjo – šiandien įvairiuose šalies miestuose ir miesteliuose sveikos gyvensenos entuziastai į ledinį vandenį nėrė jau 12 kartą. Tuo metu, kai iš visos Lietuvos miestų ir regionų plaukia žinios apie skelbiamą gripo epidemiją ir skaudžius jos padarinius, žmonės, kas rytą besimaudantys eketėse, džiaugiasi puikia savijauta ir energija.

„Visada turėjau didžiulę šalto vandens baimę, šio iššūkio dėka aš susidraugavau su šalčiu ir dabar esu kupina energijos ir puikių emocijų.“- tikino alytiškė Rasa.

„Aš labai džiaugiuosi, kad yra tokių užkrečiančių žmonių, nes viena, be kompanijos, neišdrįsčiau panerti į eketę, o ir diena prasideda visai kitaip, visas organizmas prisipildo gyvybinės energijos,“- įspūdžiais dalijasi Aušra.

„Po maudynių grįžtu namo, kaip ant sparnų, o tuo tarpu mano namiškiai dar tik bando prabusti ir išsijudinti. Jaučiuosi žvali kupina energijos,“- geras emocijas išsakė Laura.

Vilniuje, Kaune, Trakuose, Alytuje, Marijampolėje, Radviliškyje ir kitose miestuose bei miesteliuose nuo vasario 19-osios mankštai ir maudynėms kas rytą vis gausiau renkasi ledinės eketės entuziastai, tokiu būdu stiprinantys savo valią ir grūdinantys kūną, bei atsikratantys asmeninių baimių.

30 dienų ledinės eketės iššūkio sumanytojas – Lietuvos sveikuolių sąjungos prezidentas Simonas Dailidė tikino, kad visos šios maudynės atneša labai daug gerų emocijų ir motyvacijos.

„Vilniečių grupelėje žinau kelis žmones, kurie dėka šių maudynių pradėjo vaikščioti į baseiną ir sporto salę, kadangi nori turėti gerą fizinę formą, bei gražų kūną ne tik vasaros metu. Taip jie ruošiasi dalyvauti renginiuose : „Palangos ruoniai -2019“ ir „25 metrų plaukimas ekete Trakuose“. Čia žmonės randa motyvaciją visiems metams. Eketėje grūdiname ne tik kūną, bet ir protą. Ne visada būna lengva pirmą kartą gyvenime įnerti į eketę, tenka nugalėti save, bet po to jausmas būna neįkainojamas,“- sako Simonas.

 

Informacija iš:

Vakarų Lietuvos Medicina

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos