vaistai.lt

Lieknėjimo programa biologinio laikrodžio ritmu (1175/0) 

Lieknėjimo programa biologinio laikrodžio ritmuKodėl žmonės tunka? Priežasčių gali būti aibė. Įvairiais tyrimais nustatyta, jog viena dažnesnių – netinkamas netinkamu laiku valgomas maistas.

Pasak specialistų, deramai sustyguotas biologinis laikrodis duoda puikių rezultatų. Taigi gal trumpam nustumkite į šalį lėkštę ir įsiklausykite, ką „tiksi“ vidinis laikrodis.

Specialistai sako, jog valgyti reikėtų tomis valandomis, kai kūnas aktyviausiai degina riebalus. Jei sąžiningai vadovaukitės šiuo principu, galimas daiktas, jau po savaitės kitos galėsite matuotis bent dydžiu mažesnį sijonėlį.

7.00 – rytinis apšilimas

Vos pabudusi neskubėkite plikytis kavos. Pasitampykite, padarykite pritūpimų, atsilenkimų... Na, o jei esate tikra spartuolė aktyvistė, nepatingėkite pabėgėti lengvą krosiuką. Taip ne tik pažadinsite organizmą, bet ir paskatinsite jį aktyviau eikvoti riebalų atsargas. Pasimankštinusi išgerkite stiklinę šilto vandens.

8.00 –  puikus metas pusryčiauti

Kodėl būtent dabar? Šiuo metu medžiagų apykaita pasiekusi patį aktyvumo apogėjų. Su maistu gautos kalorijos akimirksniu paverčiamos energija ir galite nesibaiminti, kad „nusės“ ant šlaunų. Sveikos mitybos specialistai pataria per pusryčius valgyti šviežių vaisių ar uogų. Arba išsispausti sulčių ar susiplakti žaliąjį kokteilį (štai paprasčiausias žaliojo kokteilio receptas: vienai porcijai reikės saujos špinatų, dviejų bananų ir stiklinės mineralinio vandens. Viską gerai susmulkinkite ir suplakite elektriniu plaktuvu). Nustatyta, jog vaisiai, uogos bei daržovės, kuriuose gausu vitamino C (ypač kiviai ir citrusai) padeda organizmui veiksmingai deginti riebalus.

11.00 – o dabar priešpiečiai!

Daugeliui mūsų dar nesulaukus vidurdienio pilvas pradeda groti maršą. Negerai! Tik nelėkite į artimiausią kioskelį šokolado. Skrandžio „aliarmą“ puikiai numalšins vidutinio dydžio obuolys, sauja uogų ar grūdėtoji varškė. Priešpiečiai reikalingi ne šiaip sau  – jei šiuo metu lengvai užkrimsite, per pietus ne taip norėsite.

13.00 –  prie pietų stalo!

Vidurdienį skrandis išskiria maksimalų maistui virškinti reikalingų sulčių kiekį, todėl pietums galite rinktis sunkiau ir ilgiau virškinamus patiekalus. Tik jei tikrai turite tikslą mažumėlę pasiliekninti, patartina vengti pernelyg kaloringų garnyrų. Pvz. šalia jautienos kepsnio ar keptos žuvies pakaks daržovių salotų – sotu ir naudingų baltymų per akis. Na, o po pietų…
Po pietų žengte marš truputį pasivaikščioti! Kepsnys pilve „susikratys“ ir darbo vietoje snūstelėti nesinorės. Be to, vaikštinėjant gerėja medžiagų apykaita ir sudega viena kita kalorija. Neturite galimybės per pietų pertrauką paslampinėti po gryną orą? Nesikuklinkite ir mažumėlę pasimankštinkite darbe. Pavyzdžiui, palaipiokite laiptais – neva turite svarbių reikalų. :)

15.00 – popiečio arbatėlė

Senka energijos ir darbingumo baterija? Kviečiame puodelio arbatos! Ypač jėgas atgauti padeda žalioji arbata su riekele citrinos. Be to, mokslininkų nustatyta, kad ji itin spartina medžiagų apykaitą. Nemėgstate žaliosios arbatos? Tuomet galite rinktis žolelių. Žolininkų turgeliuose ar vaistinėse galite rasti specialių medžiagų apykaitą spartinančių žolelių rinkinių.

17.00 –  gal truputį pajudėkite?

Vakarop šiek kiek pakyla kraujospūdis, o raumenys ima dirbti net 30 proc. aktyviau nei iki vidurdienio. Taigi baigusi darbą, nepulkite strimgalviais namo prie televizoriaus – jis niekur neprapuls. Būtumėte išties verta pagyrimo, jei rastumėte bent lašelį valios užsukti į sporto salę. Kai geras oras, tobulas geros figūros ir savijautos „įrankis“ yra dviratis arba šiaurietiško ėjimo lazdos. Startuokite!

18.00 – paskutinė – vakarienė

Jei atsisakytumėte įpročio iki soties prisikimšti po šeštos valandos vakaro, būtų tobula. Specialistai teigia, jog prisikirsti iki nukritimo likus mažiau nei keturioms valandoms iki miego, LABAI nepatartina – ne tik sapnuosite begemotus, ilgainiui ir pati galite juo virsti. Vakarienei geriausia rinktis ryžių ar makaronų patiekalus, kuriuose daugiau angliavandenių. Nuo jų sotu ir, sako, miegas būna saldesnis.

20. 00 – vakaro pabaigai

Dienos pabaiga bus nuostabių nuostabiausia, jei prieš miegą išgertumėte ne taurę vyno ar alaus, o puodelį žolelių arbatos (pavyzdžiui, melisų) su medumi. Juk visiems aišku, kad grožis reikalauja aukų...

Ir… paskutinis mūsų patarimas: kad regėtumėte gražius sapnus, gerai išvėdinkite kambarį. O jau tada biologinio laikrodžio ritmu atsipalaiduokite ir… malonaus vakaro!

 

Informacija iš:

Ji24.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos