vaistai.lt

Liepą laukiama naujojo Santaros klinikų pastato infekcinėms ligoms ir tuberkuliozei gydyti statybų pabaigos (590/0) 

Liepą laukiama naujojo Santaros klinikų pastato infekcinėms ligoms ir tuberkuliozei gydyti statybų pabaigosJau netrukus infekcinėmis ligomis ir tuberkulioze sergantys pacientai sulauks kokybiškos ir prieinamas pagalbos. Šiandien sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga kartu su Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininke Asta Kubiliene lankėsi Santaros klinikų miestelyje ir apžiūrėjo sėkmingai vykstančias Infekcinių ligų ir tuberkuliozės gydymui skirto naujo pastato statybas.

Ministro A. Verygos teigimu, tiek Vilniaus, tiek visos Lietuvos pacientai su nekantrumu laukia, kada Infekcinių ligų centras iš Žvėryno persikels į Santaros klinikų miestelį.

„Dabartinio Infekcinių ligų centro patalpų būklė, kuri atitinka tik minimalius higienos reikalavimus, būtinus gydymo paslaugoms teikti, jau seniai reikalavo nedelsiant imtis priemonių sąlygoms gerinti. Taigi 2018 metų pavasarį pradėtos statybos Santaros klinikų miestelyje. Jau netrukus bus sukurtos saugios, higienos ir biologinės saugos reikalavimus atitinkančios gydymosi sąlygos pacientams ir kokybiškos darbo sąlygos personalui“, – sako A. Veryga.

Naujojo pastato statybų pabaiga planuojama kaip numatyta projekte – 2019 m. liepos 31 d. Tuberkuliozei gydyti bus skirta 100 lovų, kitoms infekcinėms ligoms – 50 lovų.

Šiandienai baigta maždaug 80 procentų statybos darbų – atliekama pastato tiek išorinė, tiek vidinė apdaila. Pastatą tebegaubia pastoliai, tačiau laikomasi statybų planų ir jų pabaiga jau matoma.

Kaip pastebi specialistai, tuberkuliozė vis dar išlieka aktualia visuomenės sveikatos problema visame pasaulyje. Tuberkuliozės epidemiologinė situacija Lietuvoje yra ypatingai sudėtinga – sergamumas tuberkulioze išlieka labai didelis, diagnozuojama daug daugeliui vaistų atsparios tuberkuliozės atvejų.

Santaros klinikų Infekcinių ligų centre per metus gydoma beveik 3000 pacientų. Konsultacijų ir imunoprofilaktikos skyriuje per metus apsilanko per 4 600 pacientų, atliekama beveik 7 000 konsultacijų.

SAM Spaudos tarnyba

 

Informacija iš:

www.sam.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos