vaistai.lt

Vingio parke – ąžuoliukai visiems, prisidėjusiems prie kovos su koronavirusu (374/0) 

Vingio parke – ąžuoliukai visiems, prisidėjusiems prie kovos su koronavirusuVilniaus Vingio parke, prie įėjimo nuo Čiurlionio gatvės, pasodinti ąžuoliukai, kurie yra tarsi simbolinė padėka visiems prisidėjusiems prie koronaviruso (COVID-19) pandemijos suvaldymo mūsų šalyje – laboratorijų darbuotojams, sveikatos ekspertams, savanoriams, psichikos sveikatos specialistams, žiniasklaidai ir visiems Lietuvos žmonėms, kurie laikėsi būtinų saugumo reikalavimų, siekiant sustabdyti šio klastingo viruso plitimą.

Šios iniciatyvos ėmėsi Valstybinis visuomenės sveikatos stiprinimo fondas ir Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

Po vieną ąžuoliuką pasodinta 5-ioms prie kovos su pandemija prisidėjusioms visuomenės grupėms:

  • Viešai kalbėjusiems sveikatos ekspertams – už tikslios, objektyvios, moksliniais faktais pagrįstos nuomonės išsakymą;
  • Pandemijos metu dirbusiems savanoriams, kurie neatlygintinai skyrė savo laiką budėdami mobiliosiose laboratorijose, dirbdami pagalbos linijose, išvežiodami maistą ir kitose srityse;
  • Tyrimų laboratorijų darbuotojams – už darbą atliekant koronaviruso testus neskaičiuojant valandų;
  • Emocinės pagalbos specialistams – už psichologinę pagalbos teikimą, pavyzdžiui, emocinės pagalbos linijose, nuo epidemijos padarinių nukentėjusiems žmonėms;
  • Žurnalistams – už operatyvų nuolatinį visuomenės informavimą.

Sveikatos apsaugos ministro, valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo Aurelijaus Verygos teigimu, prie Lietuvos sėkmės suvaldant koronaviruso plitimą ir tai, kad šiuo metu esame tarp šalių lyderių prisidėjo ne tik medikai, slaugytojai, kiti medicinos profesionalai ir ekspertai.

„Ši padėka - ir mažiau matomiems, bet labai svarbų darbą atliekantiems žmonėms – savanoriams, sveikatos ekspertams, naujienas skleidžiantiems žiniasklaidos atstovams, psichikos sveikatos ekspertams, laboratorijų darbuotojams ir, žinoma, Lietuvos žmonėms, kurie kantriai laikėsi karantino ir kitų būtinų saugumo taisyklių, stabdant šio klastingo viruso plitimą“, - sako ministras A. Veryga.

Anot jo, norėjosi, kad šis padėkos gestas būtų matomas kasdien ir ateities kartoms. Taip kilo idėja pasodinti ąžuoliukus Vingio parke, kurie yra stiprybės, vienybės ir lietuviškumo simbolis.

Valstybinio visuomenės sveikatos stiprinimo fondo Tarybos pirmininkė Gražina Belian sako, kad idėja padėkoti mažiau matomiems kovos su pandemija dalyviams yra susijusi su fondo misija.

„Fondas buvo įsteigtas tam, kad prevenciniais ir švietimo projektais prisidėtų prie sveikesnės visuomenės kūrimo Lietuvoje. Šie žmonės, kuriems pasodinome ąžuoliukus, išskirtinės sveikatos krizės metu užtikrino kokybišką visuomenės informavimą ir pagalbą sveikatos sistemos darbuotojams. Jų pastangos prisidėjo užkertant kelią viruso plitimui ir taip prisidėjo prie efektyvesnės prevencijos“, – pažymi G. Belian.

Tad G. Belian teigimu, neabejotinai svarbus ne tik šių specialistų darbas, bet ir mūsų Lietuvos žmonių sąmoningumas, kuris parodė, kad stiprūs esame būdami kartu ir vieningi.

Vaizdo įrašą rasite paspaudę šią nuorodą.
 
SAM Spaudos tarnyba

Informacija iš:

www.sam.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus. 

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos