vaistai.lt

Lietuvoje per savaitę gerokai sumažėjo sergančių gripu (407/0) 

Lietuvoje per savaitę gerokai sumažėjo sergančių gripuNacionalinis visuomenės sveikatos centras prie Sveikatos apsaugos ministerijos (NVSC) informuoja, kad per savaitę sergančių gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) sumažėjo visose Lietuvos apskrityse. Praėjusią savaitę (kovo 23–29 d.) bendras šalies sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis siekė 53,0 atvejo 10 tūkst. gyventojų, ankstesniąją savaitę – 82,3 atvejo 10 tūkst. gyventojų. Daugiausiai sergančiųjų užregistruota Telšių apskrityje, mažiausiai – Tauragės.

13-ąją šių metų savaitę (kovo 23–29 d.) Lietuvoje dėl gripo ligoninėse gydėsi 14 asmenų, tarp jų 11 vaikų. Intensyvios terapijos skyriuje buvo gydomi 3 asmenys.

Šį gripo sezoną (2019–2020 m.) dėl gripo ir jo sukeltų komplikacijų mirė 9 asmenys.

 

Sergamumo gripu ir ŪVKTI duomenys apskrityse ir Lietuvoje:

Sergamumo gripu ir ŪVKTI duomenys apskrityse ir Lietuvoje 

Gripui būdingos komplikacijos

Gripo virusai plinta oro lašeliniu būdu, kartu su seilėmis čiaudint ar kosint. Pagrindiniai gripui būdingi simptomai – karščiavimas (temperatūra aukštesne nei 38 °C), nuovargis, silpnumas, gerklės, galvos ir raumenų skausmai, kosulys – dažniausiai pasireiškia po 24–72 val.

Gripas ypač pavojingas dėl sukeliamų komplikacijų, tokių kaip: plaučių uždegimas, sinusitas, ausų uždegimas, miokarditas, encefalitas, meningitas.

Rekomenduojama kruopščiai laikytis asmens higienos

NVSC specialistai primena, kad saugantis gripo patariama itin kruopščiai plauti rankas, vėdinti ir drėgnu būdu valyti patalpas, vengti žmonių susibūrimo, laikytis kosėjimo ir čiaudėjimo etiketo, taip pat vengti sergančių (čiaudinčių, kosinčių žmonių). Pajutę į gripą panašius simptomus (karščiavimą, kosulį, gerklės, galvos, sąnarių skausmus ir kt.), nedelskite ir kreipkitės į savo šeimos gydytoją.

Primename, kad karantino laikotarpiu į šeimos gydytoją pirmiausia reikia kreiptis telefonu ir tik sutarus dėl vizito, vykti į  gydymo įstaigą. Plačiau apie tai skaitykite čia

Informacija iš:

Image Nacionalinis visuomenės sveikatos centras prie Sveikatos apsaugos ministerijos

Image: FreeDigitalPhotos.net




Susijusios prekės




Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos