vaistai.lt

Ligonių kasos: 2018 metų sutartys su gydymo įstaigomis jau sudarytos (602/0) 

Ligonių kasos: 2018 metų sutartys su gydymo įstaigomis jau sudarytosTeritorinės ligonių kasos (TLK) baigė sudaryti sutartis su gydymo įstaigomis. Šiemet iš viso buvo pasirašytos 1437 sutartys, iš jų 848 su privačiomis gydymo įstaigomis ir 589 su viešosiomis gydymo įstaigomis. Sutartyse numatyta suteikti paslaugų už 1,15 mlrd. eurų. Nuo šių metų gegužės 1 d. visos sutarčių sumos bus didinamos apie 10 proc., lėšas nukreipiant asmens sveikatos priežiūros paslaugas teikiančių specialistų darbo užmokesčiui didinti.
 
Sutartys buvo sudaromos tik su licenciją sveikatos priežiūros veiklai turinčiomis arba akredituotomis šiai veiklai bei pageidaujančiomis tokias sutartis sudaryti sveikatos priežiūros įstaigomis (viešosiomis ir privačiomis). Paslaugų teikimas turi atitikti Vyriausybės nustatytus kriterijus, o gydymo įstaigos būtų laiku, t. y. kaip numatyta sveikatos apsaugos ministro įsakyme, pateikusios prašymus sudaryti sutartis.
 
Daugiausia sutarčių pasirašė Vilniaus TLK (323), Kauno (311), Klaipėdos (290), o mažiausiai Šiaulių (276) ir Panevėžio (237). Šiemet pasirašyta kiek daugiau sutarčių su privačiomis gydymo įstaigomis. Jei pernai su minėtomis įstaigomis buvo pasirašyta 840 sutarčių, tai šiemet – 848.

2018 m. sutartinės sumos, palyginti su 2017 m. sutartinėmis sumomis, šalies mastu padidėjo vidutiniškai 5,5 procento arba nuo 1,089 mlrd. iki 1,149 mlrd. eurų. Sutarties suma kiekvienai įstaigai yra skirtinga ir priklauso nuo jos teikiamų paslaugų struktūros, skaičiuojamuoju laikotarpiu suteiktų paslaugų kiekio ir yra apskaičiuojama pagal sveikatos apsaugos ministro patvirtintus sutartinių sumų planavimo aprašus. Nuo gegužės 1 d. visos sutarčių sumos bus didinamos apie 10 proc., lėšas nukreipiant asmens sveikatos priežiūros paslaugas teikiančių specialistų darbo užmokesčiui didinti.
 
Pastaraisiais metais stebima tendencija, kad vis daugiau paslaugų, kurios anksčiau buvo teikiamos stacionare, teikiamos ambulatorinėmis sąlygomis. Todėl daugiau augo sutartinės sumos pacientų poreikius atitinkančioms ambulatorinėms asmens sveikatos priežiūros paslaugoms (ambulatorinei chirurgijai, dienos stacionarui ir dienos chirurgijai). Pavyzdžiui, dienos stacionaro paslaugų šiemet planuojama suteikti daugiau nei už 30 mln. eurų, t. y. 14,5 proc. daugiau lėšų negu buvo skirta praėjusių metų sutartyse. Beveik 9 proc., palyginti su praėjusių metų sutartimis, didėja dienos chirurgijos paslaugų sutartinė suma – iš viso šioms paslaugoms numatyta išleisti apie 46,7 mln. eurų.
 
Didelis dėmesys skiriamas priėmimo-skubiosios pagalbos skyriaus paslaugoms bei stebėjimo paslaugoms. Šiemet jų planuojama suteikti daugiau nei už 17 mln. eurų, t. y. 2018 m. sutartyse numatyta skirti apie 31,9 proc. lėšų daugiau negu buvo numatyta 2017 m. sutartyse.

 

Informacija iš:

Valstybinė ligonių kasa

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos