vaistai.lt

Ligonių kasos: vis daugiau gydymo įstaigų suinteresuotos teikti nemokamas paslaugas (692/0) 

Ligonių kasos: vis daugiau gydymo įstaigų suinteresuotos teikti nemokamas paslaugasTeritorinės ligonių kasos (TLK) šiemet su gydymo įstaigomis pasirašė net 48 sutartimis daugiau nei pernai. Tokiu būdu plečiamas gydymo įstaigų skaičius, kuriose pacientai galės gauti kokybiškas ir saugias paslaugas. Už jas papildomai mokėti nereikės – gydymo paslaugos apmokamos iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF).
 
„Mūsų tikslas – didinti saugių ir kokybiškų sveikatos priežiūros paslaugų prieinamumą, taip pat – kompensuoti paslaugas, kad gyventojams netektų patirti išlaidų už sveikatos paslaugas, – sako Valstybinės ligonių kasos prie Sveikatos apsaugos ministerijos (VLK) direktoriaus pavaduotojas Viačeslavas Zaksas – šiemet numatyta pacientams suteikti paslaugų už 1,3 mlrd. eurų arba 16 proc. daugiau nei pernai."

Iš viso šiemet TLK pasirašė 1 459 sutartis: 876 su privačiomis ir 583 su viešosiomis gydymo įstaigomis. Pasak VLK direktoriaus pavaduotojo, įstaigos yra plačiai išsidėsčiusios po Lietuvą – tai leidžia užtikrinti paslaugų geografinį prieinamumą. Pasirašius daugiau sutarčių, pacientams didėja ir specialistų pasirinkimas. Daugiausia sutarčių su gydymo įstaigomis sudaryta Vilniaus (324), Kauno (317), Klaipėdos (299), Šiaulių (279) ir Panevėžio (240) TLK veiklos zonose.
 
„Lietuvoje veikia nemažai privataus kapitalo įstaigų – šeimos klinikų, medicinos centrų, kitas paslaugas teikiančių gydymo įstaigų. Šiemet pasirašytos dar 28 naujos sutartys, pagal kurias paslaugos šiose įstaigose turi būti teikiamos be papildomų mokėjimų – už tai bus sumokama iš PSDF", – teigia V. Zaksas.
 
VLK primena, kad privalomuoju sveikatos draudimu apdrausti žmonės turi teisę gauti iš PSDF apmokamas sveikatos priežiūros paslaugas tik tose įstaigose, kurios turi sutartį su TLK. Visos įstaigos, su kuriomis sudarytos sutartys, turi licenciją sveikatos priežiūros veiklai arba yra akredituotos, jose dirba kvalifikuotas ir licencijas turintis medicinos personalas. Taip pat įstaigos turi reikalingą medicinos įrangą paslaugoms teikti.
 
Sudariusių sutartį su TLK gydymo įstaigų sąrašus galima rasti čia: http://www.vlk.lt/sudarytossutartys

Infografiką galima parsisiųsti iš čia.

Informacija iš:

Valstybinė ligonių kasa

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus. 

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos