vaistai.lt

Ligonių kasų atstovė susitiko su Šiaulių miesto širdininkų klubo bendruomene (Video) (791/0) 

Ligonių kasų atstovė susitiko su Šiaulių miesto širdininkų klubo bendruomeneŠiaulių teritorinės ligonių kasos (TLK) Gyventojų aptarnavimo skyriaus vedėja Inga Kvedarienė susitikusi su Šiaulių širdininkų klubo bendruomene papasakojo apie privalomojo sveikatos draudimo (PSD) naudą, supažindino su pagrindinėmis ligonių kasų funkcijomis, priminė, kad vykstant į kelionę reikėtų pasiimti Europos sveikatos draudimo kortelę (ESDK), kurią išduoda ligonių kasos.

I. Kvedarienės žodžiais, ESDK kortelę būtina pasiimti su savimi keliaujant po Europą, nes ji patvirtina apdraustojo teisę gauti Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžeto lėšomis apmokamas būtinosios medicinos pagalbos paslaugas Europos ekonominės erdvės šalyse ir Šveicarijoje. Ligonių kasos apmoka už pacientui suteiktą būtinąją medicinos pagalbą tik tose gydymo įstaigose, kurios dalyvauja lankomos šalies valstybinėje sveikatos sistemoje, tai yra turi sutartį dėl tokių paslaugų teikimo su tos šalies ligonių kasa ar kita atitinkama įstaiga.

„Užsienio šalyse veikia tiek viešosios, tiek privačios gydymo įstaigos, todėl pravartu pasiklausti, ar gydymo įstaiga,  kurioje lankotės, priklauso nacionalinei sveikatos sistemai", – pabrėžė I. Kvedarienė.

Pranešėja priminė, kad norintieji įsigyti ESDK kortelę turi kreiptis į TLK ir pateikti užpildytą prašymą kartu su asmens tapatybę patvirtinančiu dokumentu. Svarbu žinoti, kad ESDK kortele gali naudotis tik apdraustieji: jei privalomasis sveikatos draudimas nutrūksta, kortelė laikoma negaliojančia, ir asmuo ja naudotis nebegali.

Apdraustieji turi teisę gauti sveikatos priežiūros paslaugas be papildomo mokesčio
 
Pranešėja paaiškino, kad visi apdraustieji PSD turi teisę gauti sveikatos priežiūros paslaugas be papildomo mokesčio. Gydymo įstaigoms už apdraustiesiems suteiktas paslaugas sumoka ligonių kasos, tad žmogui antrąkart už tai mokėti nereikia.

Kiekvienoje sveikatos priežiūros įstaigoje, sudariusioje sutartį su ligonių kasomis dėl sveikatos priežiūros paslaugų teikimo ir jų išlaidų apmokėjimo Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžeto lėšomis, turi būti skelbiamas išsamus PSDF lėšomis apmokamų (apdraustiesiems nemokamų) sveikatos priežiūros paslaugų, teikiamų pagal sutartį su TLK, sąrašas bei šių paslaugų teikimo tvarka ir sąlygos.

Sveikatos priežiūros įstaiga privalo informuoti, kad šių paslaugų išlaidos apmokamos PSDF biudžeto lėšomis ir teikiamos be jokio papildomo mokesčio. Be to, apdraustiesiems ligonių kasų kompensuojama paslauga visada turi būti pasiūlyta pirmiausia.

Ligonių kasos draudžiamiesiems kompensuoja galūnių, sąnarių ir organų protezų įsigijimo ir protezavimo išlaidas, vaistų ir medicinos pagalbos priemonių įsigijimo išlaidas, sanatorinio-reabilitacinio gydymo išlaidas.

Ligonių kasų atstovė priminė, jog teisę į dantų protezavimo paslaugas, teikiamas PSDF biudžeto lėšomis, turi sulaukusieji senatvės pensijos amžiaus, pripažintieji nedarbingais arba iš dalies darbingais, vaikai iki 18 metų ir asmenys, kuriems buvo taikytas gydymas dėl burnos, veido ir žandikaulių onkologinės ligos.
 
Lankstinuką apie privalomąjį sveikatos draudimą rasite čia.
 
Šiaulių teritorinės ligonių kasos informacija

Informacija iš:

Valstybinė ligonių kasa

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus. 

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos