vaistai.lt

Lotoso medicina – jokia mistika (2379/0) 

Lotoso medicina – jokia mistikaTurbūt sutiksite, medicinoje kartais nutinka komiškų situacijų – pacientas aplanko visus įmanomus specialistus ir… lieka be diagnozės. Tokiu atveju gali praversti, pavyzdžiui, Lotoso medicina – holistinės (visaapimančios) medicinos atšaka.

Holistinė medicina (gr. Holos visas) – visaapimanti medicina. Vadinamosios Lotoso šalys – Kinija, Japonija, visos Tolimųjų Rytų šalys. Lotoso medicina jungia šių šalių išmintį ir tradicijas, bet ir tai dar ne viskas. Yra trys pagrindinės kultūrinės grupės. Pirmoji grupė – Kinija, Japonija, Pietryčių Azija, Korėja, Mongolija. Į tai įeina tai či, cigunas, medicinos sistema su mokymu apie energetiką, anatomiją ir fiziologiją. Antroji – Indija. Tai ajurvedinės žinios, dietos, meditacijos, astrologija. Trečioji – Egipto ir Graikijos. Lotoso medicina tarsi sujungia šias skirtingų kultūrų žinias, tam kad jos taptų universalios.

Diagnozė pagal savaitės dieną

Lotoso medicina įdėmiai analizuoja patį žmogų ir ligą. Tai visų anksčiau išvardintų filosofijų patirtis. Pagal egiptiečius, žmogus susideda iš trijų dalių: Ba – sielos, Ka – dvasios, proto ir emocijų ir Knat – fizinio kūno. Dvasios, emocijų kūną Ka maitina planetų ir žvaigždžių energijos, o fizinį kūną veikia pirminiai elementai (žemė, ugnis, vanduo ir oras). Daugelis, rodos, atsitiktinių faktų, iš tiesų yra vieningos sistemos dalis. Tą sistemą sudaro planetų sąveikos. Kiekviena savaitės diena turi savo planetą. Lietuviškuose dienų pavadinimuose to atpažinti nepavyks, bet kai kurie angliški pavadinimai – planetų vardai: Monday – Mėnulio diena, Saturday – Saturno diena, Sunday – Saulės diena. Kiekviena diena turi savo planetos energijos. Žmogus, gimdamas tam tikrą savaitės dieną, tarsi atsineša vyraujančios planetos energiją ir polinkį sirgti tam tikromis ligomis.

Pirmadienį, Mėnulio dieną, gimę žmonės turės šlapimo sistemos, hormoninių sutrikimų, gali sirgti nervų sistemos ligomis. Psichologiškai bus linkę į baimes, apmąstymus, anapusines realybes. Antradienio planeta – Marsas. Gimusieji šią dieną bus tvirti, karingi, netgi pikti. Polinkis sirgti kraujo, tulžies pūslės, raumenų, sausgyslių ligomis. Trečiadienis skirtas Merkurijui. Tai jautrus, intelektualus žmogus. Gimę šią dieną turi silpnesnius plaučius, ausis, gerklę. Ketvirtadienis priklauso Jupiteriui. Šie žmonės mokės atrasti gyvenime pinigus, geri verslininkai. Jiems gali sutrikti kasos, kepenų veikla, medžiagų apykaitą. Penktadienį gimę žavuoliai Veneros vaikai daug pasieks gyvenime savo asmeniniu žavesiu, nemažai Veneros atstovų  puikuojasi scenoje. Pasirūpinti reiktų inkstais, lytiniais organais. Šeštadienio, Saturno, vaikai ištvermingi, daug pasiekia atkakliu darbu ir užsispyrimu. Šių žmonių silpnesni kaulai, paraskydinė liauka. Sekmadienis, Saulės diena, apdovanoja gimusiuosius įvairiais gabumais, yra mėgstami aplinkinių. Silpniausioji vieta – širdis. (Kurią savaitės dieną gimėte, galite sužinoti čia http://www.dayofbirth.co.uk/). 

Ką amžius byloja apie sveikatą

Įdomu tai, kad ir žmogaus amžių galima suskirstyti pagal planetas. Jos keičiasi kas septyneri metai: pirmieji septyneri metai – Menulio ciklas: audringai vystosi smegenys, protiniai sugebėjimai. Nuo septynerių iki trylikos metų – intelektualus pažinimo kelias, Merkurijaus planeta. Paauglystė paženklinta Veneros ženklu – tuo metu žmogus lyg prasiskleidęs žiedas. 21-erių tampame suaugę – prasideda Saulės ciklas. Tai buvimas, įsitvirtinimas visuomenėje. Iš viso yra trys Saulės ciklai po septynerius metus (baigiasi 41 metais). Nuo 42 metų prasideda Marso septynerių metų ciklas, kai jau turime pakankamai jėgos keisti nusistovėjusį pasaulį, kovoti už įsitikinimus. 49–55 metai – Jupiterio ciklas. Jei gyvenome teisingai, tai – pilnatvės metai. 56–62 metais veikia Saturnas – tai praeito kelio apibendrinimas, susitaikymas, vadinamasis likimo sąskaitų suvedimas. 63–69 metai vėl pradedame Mėnulio ciklą, atrandame save naujai. Kiekvienam tarpsniui būdingos ligos tos pačios, kaip ir savaitės dienų.

Gydymo metodai

Jei žmogaus kūną suvokiame kaip sistemą, neklysdami įvertiname pažeidimo grandį, galime naudotis gana įvairiais gydymo būdais. Jei teisingai nustatome planetos vibracijų disfunkciją, galime parinkti homeopatinį arba planetą atitinkantį vaistą. Homeopatija yra vienas iš universalių gydymo metodų, nes veikia ne tik fizinį kūną (egiptietiškai Knat), bet ir emocinį kūną Ka. Lotoso medicina homeopatinius vaistus skirsto pagal planetas. Efektas dažniausiai pastebimas aplinkinių – pacientai tampa žaismingesni, labiau bendrauja, sulaukia daugiau komplimentų, todėl šiuos vaistus galima vartoti, kai reikia sudaryti gerą įspūdį, pvz., einant pokalbio dėl darbo. Žinovai atskirai išskiria planetas atitinkančius vaistus, kurie gaminami iš žolių, turinčių savo planetos atitikmenį. Tiesa, tai gana sudėtingas procesas. Pati žolė turi būti nuskinama tik tą savaitės dieną, kurios planetą atitinka. Be to, visi gamybos procesai taip pat turi būti suderinti su atitinkamos planetos savaitės diena ir paros laiku. Tokia gamybos technologija tarsi atveria mūsų emociniame kūne trūkstamos planetos vibracijas.

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos