vaistai.lt

Maisto papildai: pasirūpinkite savo sveikata atsakingai (962/0) 

Maisto papildai: pasirūpinkite savo sveikata atsakingaiSkirtingiems žmonėms reikia skirtingų  maisto medžiagų. Tos pačios šeimos nariai valgydami tą patį maistą sulaukia skirtingo poveikio. Tik nuo mūsų individualios maisto medžiagų apykaitos ir organizmo gebėjimo pasisavinti maiste esančias medžiagas, priklauso kokią naudą gausime vartodami tam tikrus produktus. Maisto medžiagų poreikis ir įsisavinimas taip pat priklauso nuo amžiaus, lyties, fizinės būklės ir aktyvumo. Todėl šiuolaikinio žmogaus racione šalia maisto produktų užtikrintai savo vietą vis tvirčiau užsitikrina maisto papildai.

Maisto papildai yra produktai, padedantys žmogui palaikyti optimalią sveikatos būklę. Jie tampa nepamainomais pagalbininkais laikantis įvairų dietų, intensyviai sportuojant, patiriant stresą darbe ar moksluose. Mitybos specialistai ir medikai išskiria dvi pagrindines maisto papildų funkcijas:

  • Suteikia reikiamą medžiagų kiekį, siekiant organizmą apsaugoti nuo jų deficito;
  • Suteikia kokybiškam organizmo darbui ir gerai savijautai reikalingų jėgų.

Maisto papildai būna skirti visai žmogaus organizmo sistemai stiprinti arba atskiriems organams ir funkcijoms. Pasidomėjus kokie patys paklausiausi, teko išskirti tokius dažniausiai ieškomus įsigyti maisto papildus:

  • Imuninei sistemai;
  • Sąnariams;
  • Širdžiai;
  • Akims;
  • Plaukams;
  • Odai;
  • Nervų sistemai;
  • Atminčiai.

Jeigu perkate daugkomponentį papildą, jame sudėtos visos medžiagos yra tarpusavyje suderintos. Tuo tarpu, jeigu perkate skirtingos paskirties papildus, atkreipkite dėmesį į jų sudėtį. Išteis nėra parsminga tą patį komponentą vartoti kelis kartus, be to, egzistuoja rizika perdozuoti. Be abejonės, bus idealu, jeigu, prieš įsigydami maisto papildus, pasikonsultuosite su gydytoju, kuris atliks tyrimus ir tiksliai nustatys, kokios veikliosios medžiagos Jums būtiniausios.

Esminis punktas į kurį mitybos specialistai primygtinai rekomenduoja atkreipti dėmesį – maisto papildas negali atstoti visavertės mitybos. Tai tik pagalbinė priemonė sveikatai ir bendrai fizinei ar psichologinei savijautai gerinti. Be to, negalima viršyti nustatytos rekomenduojamos dozės, nes papildoma apkrova Jūsų organizmui išties nereikalinga.

Medikai teigia, jog žmonių rūpinimasis savo savijauta, dar prieš atsirandant akivaidžioms sveikatos problemoms,  išties džiugina. Vis gi, anot jų,  maisto papildai patys populiariausi išlieka aktyviai sportuojančių tarpe. Sportininkams jie tvirtina kūną, palaiko stabilią sveikatą ir sutekia galimybę greičiau sulaukti geidžiamų sportinių rezultatų.  Sportuojantys žmonės dažniausiai perka tokius papildus: žuvų taukus, proteiną, amino rūgštis, glutaminą ir kreatiną.

Taigi, jeigu nutarėte pasirūpinti savo sveikata ir įsigyti maisto papildų, darykite tai atsakingai. Verta atminti, jog aukšta kaina ne visuomet užtikrina gerą kokybę ir atvirkščiai - žema kaina  ne visada parodo prastą produktą. Šiuo atveju primtiniausias sprendimas – profesionali konsultacija.

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos